Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Ajutoare de la UE pentru sărmani: şampon, săpun, pastă de dinţi. Românii, printre cei mai nespălaţi europeni

17
18 Jan 2020 16:26:16
Autor: Costel Crangan
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Ajutoarele sunt acordate prin Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2020), derulat de Uniunea Europeană, şi sunt gestionate de autorităţile publice locale.

Primăria municipiului Galaţi (ca de de altfel marea majoritatea a primăriilor din România) informează că luni, 20 ianuarie 2020, va începe distribuirea pachetelor cu produse de igienă oferite în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2020), derulat de Uniunea Europeană.

La Galaţi, pachetele vor fi acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, în centrul de distribuţie din Piaţa Ţiglina 1, în parcarea laterală, pe baza buletinului de identitate, iar programul va fi de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00.

Beneficiarii programului sunt persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat şi familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei. Mai pot primi ajutoare şi persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, persoane dependente, aflate şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate), însă numai în cazul în care există stocuri de produse după epuizarea distribuirii pentru primele două categorii menţionate.

Beneficiarii programului vor primi câte o cutie cu produse de igienă care conţine cinci periuţe de dinţi, patru tuburi de pastă de dinţi de 300 mililitri, un flacon de şampon pentru adulţi de 500 mililitri, un flacon de şampon pentru copii de 800 mililitri., un flacon de săpun lichid de 500 mililitri, un pachet de detergent pudră pentru rufe albe de 1.800 grame şi un pachet de detergent pudră pentru rufe colorate de 900 grame. 

Suntem printre nespălaţii Europei

Un recent studiu realizat de Uniunea Europeană arată că românii sunt printre cei mai neîngrijiţi europeni când vine vorba de igiena personală. De altfel, singurii care stau mai prost ca noi la acest capitol sunt doar turcii, care cheltuie doar un euro pe lună pentru îngrijire, faţă de cei aproape 3,5 euro cheltuiţi lunar de români. Conform studiului, slovacii alocă 7,8 euro pe lună pentru igiena personală, grecii, 6,25 euro, iar britanicii, 5,6 euro.
 
Una dintre explicaţiile acestor rezultate este faptul că 46% din populaţia României trăieşte în mediul rural, unde condiţiile de igienă sunt precare sau lipsesc cu desăvârşire. Dincolo de chestiunile care ţine de educaţie, în multe localităţi rurale româneşti încă nu există apă curentă şi nici reţea de canalizare
 
Un alt capitol la care românii stau foarte prost este igiena orală:19% din populaţia României nu s-a spălat niciodată pe dinţi. Într-un an, un român foloseşte, în medie, mai puţin de două tuburi de pastă de dinţi. Astfel s-a ajuns ca 72% dintre români să aibă probleme cu dantura. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Roman liber
18.01.2020, 16:46:11

Mai nespalati decat englezii ??? Nu prea cred !!!

0 (8 voturi)
Smeritu Pahomie
18.01.2020, 16:57:00

Cei mai nespalati se gasesc in PARLAMENT.....

+2 (4 voturi)
Cel Mare Scarambeu
18.01.2020, 17:22:10

Ba pardon Parinte,cei mai nespalati se gasesc in Bucuresti care include si Parlamentul Romaniei.Acuma a dat norocul peste ei ca mai primesc ceva de pomana de la UE.

0 (4 voturi)
Tomescu Tom
18.01.2020, 16:52:55

Nimeni ...dar nimeni dintre politicieni .. nu iși pune problema ridicării nivelui de trai în România ! Însă în ani electorali , toți sunt extrem de darnici când vine vorba de " ajutoare " ... Ajutoare care nu folosesc nimănui ... ce sunt doar ca o " frecție la un picior de lemn " .... . Face-ți oameni buni în așa fel, încât nimeni să nu mai aibă nevoie de " ajutoare " ..de felul ăsta ... Ridicați nivelul de trai prin investiții directe în economia României. Printr-o politică responsabilă dusă pe termen lung ... Goniți " ciolănarii " de pe scena politică ...

+4 (4 voturi)
Marck
18.01.2020, 17:07:25

Unde sunt dom'le românii ăia nespălați că io nu cunosc niciunu' Am tot văzut însă niște tuciurii care put de-i aleargă câinii da' ăia nu-s români. Ei numa' trăiesc în România, da' mintea lor îi prin alte locuri.

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările