Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Amenzi record pentru spărgătorii de seminţe, beţivi şi scandalagii. Poliţiştii au identificat mai multe zone de risc în Galaţi

0
23 Jul 2019 15:33:02
Autor: Valentin Trufasu
Foto: Poliţia Locală Galaţi
Foto: Poliţia Locală Galaţi

Oamenii legii i-au luat în colimator pe cei care ocupă domeniul public cu mese, scaune, aruncă şi depozitează tot felul de deşeuri, dau muzica la maxim şi creează un evident disconfort social.

Poliţiştii locali de la Ordine Publică şi cei de la Intervenţie Rapidă Galaţi au aplicat 250 de sancţiuni, în valoare de peste 48.000 de lei, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru fapte precum consum de băuturi alcoolice în locuri neamenajate, tulburarea liniştii publice, adresarea de expresii jignitoare, murdărirea domeniului public şi fumat în locuri care încalcă prevederile locale.

Razia de amploare, desfăşurată de poliţiştii secţiilor de Poliţie Locală şi de cei din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă şi Transport Valori, a avut loc la nivelul tuturor cartierelor din Galaţi, precum şi în zonele unde au fost semnalate o serie de fapte ce contravin legislaţiei în vigoare.

”Din cele 250 de amenzi, un număr de 130 au fost aplicate conform prevederilor legii 61/1991, pentru următoarele fapte: consum de băuturi alcoolice, tulburarea liniştii publice, practicarea jocurilor de noroc, adresarea de expresii jignitoare. Oamenii legii au mai dat sancţiuni, conform prevederilor HCL 260/2018, peste 70 la număr, pentru: murdărirea domeniului public, depozitarea de materiale de construcţii, parcarea pe spaţiu verde, depozitarea de moloz în locuri neamenajate şi parcarea pe loc rezervat”, a precizat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În cadrul acestor acţiuni, au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor legii 349/2002 – fumat în loc nepermis şi OUG 97/2005 – act de identitate expirat.

Pe toată perioada acestor acţiuni, poliţiştii locali de la Ordine Publică şi Intervenţie Rapidă au avut în atenţie următoarele aspecte: identificarea persoanelor  care săvârşesc fapte ilicite şi luarea măsurilor legale; combaterea şi prevenirea distrugerii mobilierului urban; menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică; respectarea prevederilor legale privind curăţenia localităţii; prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală; întărirea sentimentului de siguranţă publică în cadrul comunităţii.

„Astfel de acţiuni, în special la sfârşit de săptămână, vor fi organizate în zonele de risc identificate, cu efective de poliţişti suplimentare, sprijiniţi de colegii de la Intervenţie Rapidă, deoarece a crescut numărul sesizărilor cu privire la tulburarea ordinii şi liniştii publice. Sunt străzi, în special cele pe care se află locuinţe tip case, unde proprietarii/chiriaşii ocupă domeniul public cu mese, scaune, aruncă, şi depozitează, tot felul de deşeuri, folosesc instrumente muzicale la limita suportabilităţii şi creează un evident disconfort social. Poliţiştii locali nu vor tolera în niciun fel astfel de comportamente şi avertizează făptuitorii că amenzile contravenţionale sunt destul de mari”, a declarat Petrică Hahui – director general, Poliţia Locală Galaţi.

Până la finele lunii septembrie 2019, poliţiştii locali vor fi angrenaţi la nivelul municipiului Galaţi în cadrul planului de măsuri - „Estival 2019”, în acţiuni ce au ca scop principal prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii