Aparate de oxigen, achiziţionate de un mare spital din România, pentru pacienţii COVID-19 în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipamente de oxigen, sursa: CJG
Echipamente de oxigen, sursa: CJG

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi face pregătiri pentru a putea trata mai mulţi pacienţi COVID 19. Reprezentanţii unităţii medicale au cumpărat zeci de echipamente care asigură oxigen pentru pacienţii infectaţi în stare gravă.

Aparatele au fost cumpărate cu bani de la bugetul Consiliului Judeţean Galaţi. Noile dispozitive vor fi montate în secţiile ATI COVID şi non-COVID.

„Este vorba de 24 de aparate de respiraţie artificială şi 24 de sisteme de oxigenoterapie cu flux înalt. Aceste dispozitive medicale pot fi folosite şi în cazul pacienţilor Covid, care au nevoie de cantităţi mari de oxigen, uneori chiar şi de 40 de litri pe minut”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.  

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi are acum două instalaţii care produc oxigen. Valoarea totală a investiţiei este de peste patru milioane de lei.

„De asemenea, pentru secţia de ATI a fost montată deja o reţea nouă de oxigen, care deserveşte doar secţia de Terapie Intensivă, inclusiv zona COVID. Astfel, la Spitalul Judeţean funcţionează în acest moment două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen. Una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia COVID de la etajul I şi blocul operator. Valoarea celor două investiţii este de 4,3 milioane de lei aproximativ, fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi”, a adăugat Costel Fotea.

Secţia ATI COVID a spitalului din Galaţi este plină încă de săptămâna trecută. Toate paturile sunt ocupate şi autorităţile iar în calcul să suplimenteze numărul lor.

 Vă recomandăm şi:

Au început lucrările la primul muzeu de artă construit în România de la Revoluţie încoace. Se face la Galaţi şi va costa 4,7 milioane de euro

Povestea conacului în care s-a pus la cale unirea Moldovei cu Ţara Românească. A fost sediu de CAP, apoi muzeu

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite