Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Aparatură medicală performantă pentru Spitalul Judeţean Galaţi. Dispozitivele sunt destinate intervenţiilor laparoscopice

0
24 Sep 2020 16:10:30
Autor: Valentin Trufasu
Foto: Consiliul Judeţului Galaţi
Foto: Consiliul Judeţului Galaţi

Consiliul Judeţean a achiziţionat noi echipamente medicale pentru cea mai mare unitate medicală din judeţ. Este vorba despre trei dispozitive de ultimă generaţie pentru intervenţii chirurgicale laparoscopice.

Valoarea celor trei echipamente medicale este de 2,1 milioane de lei, fonduri alocate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.  

“Sunt sisteme medicale de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora se vor realiza intervenţii minim invazive. Adică, mai puţine complicaţii postoperatorii, recuperare mult mai rapidă şi mai puţină durere faţă de intervenţiile clasice. În plus, cu noile echipamente şi medicii pot realiza o gamă mult mai largă de intervenţii chirurgicale. Deja unul dintre dispozitive a fost adus în secţia de obstetrică-ginecologie, iar celelalte două vor ajunge în cel mai scurt timp în secţiile de chirurgie 2 şi 3. Echipamentele sunt dotate cu tot instrumentarul necesar pentru astfel de proceduri medicale. Anul acesta, investiţia în aparatură medicală performantă pentru Spitalul Judeţean este de aproape 11 milioane de euro”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, pe mai multe secţii medicale de la Spitalul Judeţean se montează un nou sistem de fluide medicale. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările