Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Arhiepiscopul Dunării de Jos le cere credincioşilor să asculte de sfatul medicilor şi să se vaccineze

13
21 Oct 2021 10:36:25
Autor: Cornelia Mazilu
ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, sursa: Arhivă Personală/Facebook
ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, sursa: Arhivă Personală/Facebook

Într-o postare pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Înalpreasfinţitul Casian transmite credincioşilor un mesaj provaccinare pentru se apăra de SARS-COV 2 şi a stopa pandemia: „Procuraţi tot ce spun medicii pentru a apăra orice persoană de acest virus nemilos”, afirmă arhiepiscopul.

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos le cere credincioşilor să ţină cont de sfatul medicilor şi să procure tot ce spun aceştia pentru a se apăra de acest „virus nemilos”.

„Să ne uităm mai curând la metodele de terapie sufletească şi trupească. Haideţi să unim din nou rugăciunea cu filantropia! Procuraţi tot ce spun medicii pentru a apăra orice persoană de acest virus nemilos. Avem experienţa de anul trecut. Haideţi să biruim cu Dumnezeu, cu sfatul medicului şi cu mai multă grijă la noi înşine” scrie ÎPS Casian într-o postare de pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei. 

Arhiepiscopul Dunării de Jos este unul dintre puţinii lideri ai bisericii ortodoxe care a mai avut mesaje pro vaccinare. În luna ianuarie, Înaltpreasfinţitul i-a îndemnat pe oameni „să lase interpretările şi compoziţiile chimice ale vaccinului”, sugerându-le, totodată, să aibă încredere în medici. 

„Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului, că tot e la modă văd, şi ocupaţi-vă de compoziţia duhovnicească a omului. Lăsaţi medicii să ne spună, că ei au studiat 6, 10, 20, 50 de ani trupul omenesc. Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul. Şi de vreme ce ei se vaccinează, nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viaţă, preotul e făcut  viaţă veşnică din noi. Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Şi le-a dat înţelepciune medicilor şi oamenilor să ieşim cât mai repede din izolare”, a transmis ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Pâinea sfinţită va fi distribuită credincioşilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos de către voluntari. Staţi acasă!

50 de copii nevoiaşi din Galaţi, „înfiaţi” de Parohia „Sf. Antonie cel Mare”. Ei primesc zilnic, acasă, cele necesare 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Ce ar spune Isus
21.10.2021, 10:50:15

Titlul e inselator: popa le cere oamenilor in primul rand sa se trateze cu rugaciune, si abia apoi sa 'procure' (ce-o mai fi si aia, procure, in contextul de fata?) ce spun medicii. Si e haios acest mesaj, dupa festivalul saruturilor oaselor putrezite de la Iasi, si dupa doi ani de propaganda bisericeasca anti-masca si anti-vaccin. Haios asa, cam ca in Antigona.

+12 (20 voturi)
Brave,com
21.10.2021, 11:11:14

ce ar spune...ateul-baphonet Te oftici baaaaaaaaaaaaaaaa Din totdeauna sa spus asa ,dar voi fiind grei de cap ,nu intelegeti. Voua trebuie sa vi se spuna ca la gratinita. Iata ca vi se spune. CAPISTII?

-12 (18 voturi)
Adrian Andrei
21.10.2021, 11:56:02

Uite bre ca dupa ce-a ocolit de trei ori in genunchi in jurul bisericii a scos si vorba aia afurisita, interzisa la popi sub pedeapsa excomunicarii VACCIN si nu l-a traznit Dumnezeu! Cred ca Marele Alb l-a pus deja la index... iar Mache Spagoveanul o sa ne zica ca-i "tradator"... V-am mai spus, se apropie ziua judecatii si smecherii anti-vaccin incep s-o scalde, s-o dea la intors... ca poate or sa scape necondamnati! Ieri il citeam pe un apostol al Sosoacei care scria ca "...se leapada de Satana".

+17 (19 voturi)
Laura Cabrera
21.10.2021, 11:01:23

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, puteti monitoriza live activitatea postacilor antivaccinisti pe forumurile Adevarul, vizitand: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+17 (17 voturi)
toma necredinciosu'
21.10.2021, 11:51:30

Cinste lui Casian. Eu propun ca in loc de pelerinaj al mirenilor la mostele lui Dimitrie, sa se faca un pelerinaj al clerului care sa se vaccineze in diract pe televiziuni si in asa fel, sa-si ispaseasca culpa fata de mortii pt. cae sint co-responsabili. Iar vaccinati sau nu, ii invit pe toti, cu patriarhul in frunte, sa mearga in spitale sa dea ultima impartasanie oitelor muribunde. Asta-i datoria lor.

+13 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările