Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Bani europeni pentru aparatură medicală la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Vor fi achiziţionate 42 de echipamente medicale

0
16 Jul 2019 16:08:43
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul de finanţare al proiectului “Dotarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Sf. Cuvioasa Parascheva”.

Valoarea proiectului este de 2.685.310 lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 2%.

“Vom achiziţiona 42 de echipamente medicale şi 17 dotări specifice pentru funcţionarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Sf. Cuvioasa Parascheva Galati, echipamente necesare pentru depistarea hepatitelor cronice, a cirozelor hepatice si a bolilor cu potenţial endemo-epidemic. Multe dintre echipamentele medicale pe care le vom achiziţiona nu există în acest moment în dotarea spitalului. Acestea vor fi folosite în cadrul specialităţilor de boli infecţioase şi dermato-venerologie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

La nivelul unităţilor medicale subordonate Consiliului Judeţean Galaţi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, s-au achiziţionat şi urmează să fie achiziţionate echipamente medicale în valoare de aproximativ 61 de milioane de lei, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi, din fonduri europene şi fonduri guvernamentale. 

“Anul acesta vom investi doar din bugetul propriu aproximativ 24 de milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatura medicală pentru toate spitalele pe care le avem în subordine. Sunt sute de echipamente medicale, de la  PET CT pentru diagnosticarea cancerului până la aparate de radiologie, ecografe sau sisteme pentru neurochirurgie. De asemenea, aproape toate proiectele cu fonduri europene din domeniul sănătăţii includ şi achiziţionarea de aparatură medicală. Vorbim de computer tomograf pentru UPU, computer tomograf pentru Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie şi sute de echipamente medicale pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă sau pentru Spitalul de la Târgu Bujor”, a mai precizat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Bugetul alocat pentru achiziţia de aparatură medicală pentru spitalele din judeţul Galaţi în 2019:

-Buget CJ – aprox. 24 de milioane de lei;

-Fonduri europene – aprox. 27 de milioane de lei;

-Fonduri guvernamentale aprox. 10 milioane de lei.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii