Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Bărbatul despre care se crezuse că a murit de COVID pentru că a refuzat internarea a făcut, de fapt, infarct. Un medic face lumină în acest caz

52
16 Jul 2020 19:09:07
Autor: Valentin Trufasu
Valentin Boldea Foto: Facebook/pagina personală
Valentin Boldea Foto: Facebook/pagina personală

Medicul Valentin Boldea, medic primar şi fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, infirmă informaţiile conform cărora un bărbat de 45 de ani ar fi refuzat internarea în spital după ce a fost confirmat cu coronavirus, iar după două zile a decedat.

Cazul bărbatului de 45 de ani din Galaţi, despre care s-a crezut iniţial că a decedat după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 şi a refuzat internarea în spital, a luat o turnură neaşteptată.

Ce s-a întâmplat, de fapt? Bărbatul de 45 de ani suferea de obezitate şi avea probleme cardiace. Acesta s-a simţit rău şi a fost dus la spital, unde a acuzat stări febrile şi tuse. Personalul medical a asociat simptomele cu cele specifice noului coronavirus, însă acestea sunt întâlnite şi la persoanele care au suferit un infarct.

Bărbatul a refuzat internarea în spital sub suspiciunea de coronavirus. Două zile mai târziu s-a simţit rău şi a chemat ambulanţa. În timp ce era transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă din Galaţi, a suferit un infarct, iar medicii nu au mai reuşit să îl resusciteze.

Medicul Valentin Boldea, medic primar şi fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, a venit cu precizări şi clarificări în legătură cu circumstanţele în care a survenit decesul.

”Ce spuneţi de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva la prima lui prezentare la UPU personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19 şi au omis să-i facă un consult cardiologic? Simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc şi în debutul unui infarct miocardic. Cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat. Deci se pare că nu omul a fost neglijent, ci un sistem care îşi axează atenţia doar pe COVID şi uităm că oamenii vin la urgenţe şi cu alte patologii”, a scris dr. Valentin Boldea pe o reţea de socializare.

De altfel, trupul neînsufleţit al bărbatului de 45 de ani a fost introdus într-un singur sac pentru decedaţi şi nu în doi, aşa cum este procedura la bolnavii de COVID. În plus, personalul de la morga spitalului a ataşat de sac un bilet pe care se menţiona ”COVID NEGATIV”. Informaţia a fost confirmată şi de o cunoştinţă a familiei celui decedat.

”Într-adevăr a murit de infarct miocardic (cunosc cazul şi nu am vrut sa comentez), dar ştirea asta circulă fără sens de ieri continuu. Dacă era pozitiv de Covid şi a făcut infarct cum să spui că a murit de Covid 19? Dar cum să nu precizezi măcar că avea probleme cardiace în nici o ştire, toţi ştiriştii sunt la fel, Covid 19 că dă bine la public...”, susţine acesta.

Vă mai recomandăm:

Principalele teorii ale conspiraţiei cu privire la originea noului coronavirus: ce e adevărat şi ce e fals

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

52 Comentarii

m wakki
16.07.2020, 19:14:00

boldea, boulene, te-ai gândit că decompensarea cardiacă ce a dus la infarct a fost cauzată taman de covid ?

-15 (39 voturi)
defu gabi
16.07.2020, 19:35:04

Dr. wakki, nu-i asa ca la covid intalnim simptomele tuturor bolilor din lume?! Si nimeni n-a mai murit de altceva de 4,5 luni incoace?!

+9 (31 voturi)
Tomescu Tom
16.07.2020, 19:34:04

Începe să semene toată povestea asta cu un film serial de pe Netflix ... Pe bune ! . Să știi că trăiești în vremuri interesante ...în plină criză medicală generată de un virus nesuferit , să știi că obez fiind ești predispus la multe ...și să zici ..pass ..internării ... Asta înseamnă să fii șmecher ! Ce era de demonstrat ...a demonstrat ! RIP

+6 (14 voturi)
Edmond Wolf
16.07.2020, 19:34:21

Trebuie să fim cât mai speriați și mulțumiți pe deasupra că nu se instituie din nou starea de urgență. Statistici cât mai umflate, găinile și gâștele decedate din cauza covidului în timp ce erau internate la secția de contagioase a spitalului județean, coronavirusului i-au crescut patru picioare, doi dinți și scoate flăcări pe nări. Speriați-vă, „guvernul meu” vă protejează.

+1 (23 voturi)
Klaus Ciochannis
16.07.2020, 19:52:42

Bă, v-am zis de ieri că nu se știe de ce a murit și mi-ați băgat pe gât declarația șefului UPU-SMURD Galați. Na dovada: Trifan a mințit, presa a mințit, Arafat a mințit! Toate astea pe 50 de milioane de euro(bani dați presei) și afacerile cu măști și combinezoane(pentru politicieni și Arafat). Vai de capetele voastre!

+2 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (52)

Modifică Setările