Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Bombă biologică în extravilanul unei comune gălăţene. Un bărbat a deversat ilegal mii de litri de dejecţii colectate din fosele septice

1
4 Jun 2020 16:29:12
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Individul a fost surprins de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi şi reprezentanţii Gărzii de Mediu Galaţi în timp ce deversa dintr-o autocisternă dejecţiile colectate din fosele septice ale gospodăriilor din localitatea Şendreni.

Miercuri, 3 iunie, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Galaţi, au efectuat mai multe verificări pentru identificarea persoanelor fizice şi juridice care aduc atingere mediului.

”În urma activităţilor desfăşurate, în extravilanul comunei Şendreni, poliţiştii au depistat un bărbat, de 57 de ani, care deversa ilegal, dintr-o autocisternă de 6.000 de litri, dejecţii colectate din fosele septice ale gospodăriilor din localitate”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cu aceeaşi ocazie, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, angajat al unei societăţi de salubrizare, care, după ce colectase, în remorca unui tractor, gunoiul menajer din aceeaşi localitate, îl depozita pe câmp.

În ambele cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale, cei doi fiind cercetaţi acum pentru comiterea infracţiunii de poluare, prin evacuarea în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mironov George
5.06.2020, 11:52:28

Politia si reprezentantii Garzii de mediu Galati trebuie sa faca o inspectie si pe DN 26, in partea dreapta a sensului giratoriu din zona in care se trece de la doua benzi la o banda pe sens. In zona in care incepe versantul Bratesului, proprietarul care a ingradit terenul alaturat, si-a facut propria groapa de gunoi. A excavat si vandut pamantul si in loc a adus moloz si alte gunoaie din municipiul Galati si inprejurimi.