Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Campionul faptelor bune: militarul care aleargă de la Focşani la Galaţi pentru salvarea unui tânăr grav bolnav

0
30 Nov 2021 16:42:18
Autor: Cornelia Mazilu
Militarul Laurenţiu Cobzaru, sursa: Arhivă Personală
Militarul Laurenţiu Cobzaru, sursa: Arhivă Personală

Pe 1 Decembrie, militarul gălăţean Laurenţiu Cobzaru aleargă cu drapelul României, într-un maraton, pe distanţa cuprinsă între oraşele Focşani şi Galaţi. Prin gestul său, militarul vrea să impulsioneze oamenii şi să doneze pentru un tânăr diagnosticat cu o boală gravă.

Militarul Laurenţiu Cobzaru, poliţist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, are 37 de ani, iar de opt ani aleargă şi participă la maratoane în scop umanitar. Campionul faptelor bune a alergat mii kilometri pentru a ajuta şi a oferi o şansă la viaţă unor oameni grav bolnavi. Unei astfel de cauze îşi dedică şi ziua de 1 Decembrie de anul acesta.

Laurenţiu vrea să ajute la strângerea unei sume de bani pentru tratamentul unui tânăr de 22 de ani, din Galaţi, care a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer. „Rog pe cei care vor să ajute, să liciteze măcar un kilometru din toţi cei 102 kilometri pe care îi voi face pentru Maricel”, spune militarul gălăţean.

„Ce faci pentru ceilalţi rămâne pentru eternitate!”

Marţi, Laurenţiu şi-a luat drapelul la el şi s-a urcat în trenul Galaţi-Focşani. Maratonul va fi în pas alergător din Piaţa Unirii din Focşani şi va avea ca destinaţie finală centrul oraşului Galaţi. „Miercuri, de la ora 1.00 noaptea, pe 1 Decembrie, voi pleca din Piaţa Unirii Focşani spre Galaţi în pas alergător, purtând drapelul României. Această acţiune este pentru o cauză umanitară, pentru Maricel Silviu Ionaşcu, un tânăr student de 22 de ani, diagnosticat cu o formă de cancer extrem de rară. El are nevoie urgentă pentru tratament medical specializat în străinătate. Rog pe cei care vor să ajute acest tânăr, să liciteze măcar un kilometru din toţi cei 102 kilometri pe care îi voi face, pentru Marci. Fiecare după posibilităţi, câte 5, 10 lei. Ce faci pentru tine dispare odată cu tine, ce faci pentru ceilalţi rămâne pentru eternitate!”, susţine militarul Laurenţiu Cobzaru.

Anul trecut, pe 26 iunie, de Ziua Drapelului Naţional, Laurenţiu Cobzaru a alergat 600 de kilometri până la Satu Mare pentru o tânără poliţistă de 20 de ani, diagnosticată cu leucemie acută. Laurenţiu a plecat din Galaţi, în alergare, în dimineaţa de 20 iunie, iar după aproape o săptămână a ajuns la destinaţia pe care şi-a propus-o.

 

 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cursă contracronometru pentru viaţa unui tânăr, diagnosticat cu o boală extrem de rară. Mii de oameni s-au mobilizat pe reţelele de socializare
 

Campanie umanitară pentru o femeie care s-a ales cu picioarele zdrobite după un accident cu tractorul. Soţul a murit tot accidentat de tractor

Campanie umanitară pentru o femeie care s-a ales cu picioarele zdrobite după un accident cu tractorul. Soţul a murit tot accidentat de tractor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările