Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Când agresorul ajunge victimă. Deţinut acuzat de tentativă de omor, la un pas de moarte după ce a fost lovit până la inconştienţă de un coleg de celulă

1
17 Feb 2020 16:33:32
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Deţinutul agresat se numeşte Cătălin Andronache, are 31 de ani şi este din Panciu, judeţul Vrancea. A fost închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în 2012 după ce a fost condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Pe 15.02.2020, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a fost sesizat de Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi cu privire la faptul că unul dintre deţinuţi a lovit un alt deţinut (ambii încarceraţi în această unitate de penitenciar), victima fiind transportată şi internată la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi.

Victima se numeşte Cătălin Andronache, are 31 de ani şi este din Panciu, judeţul Vrancea. A fost  închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în 2012 după ce a fost condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav. Bărbatul este un vechi client al poliţiştilor, cazierul său numărând mai multe pagini, majoritatea fiind infracţiuni comise cu violenţă. Andronache se pare că nu este la prima agresiune comisă în penitenciar.

”Din materialul probator administrat până la acest moment al urmăririi penale, se reţine că, la data de 15.02.2020, în jurul orei 9,40, pe fondul unui conflict spontan, un deţinut a lovit în mod repetat cu un obiect metalic în zona capului persoana vătămată aflată încarcerată în aceiaşi unitate de penitenciar (Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi)”, a precizat procurorul de caz.

În urma examinării deţinutului agresat, medicii au constatat că aceasta prezintă leziuni traumatice care i-au pus viaţa în primejdie şi pentru a căror vindecare sunt necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio-cerebal, traumatism cervical-multiple benzi echimotice latero-cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo-articular).

”Menţionăm faptul că persoana vătămată agresată în împrejurările menţionate anterior este cercetată în prezent de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă comisă tot în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi în cursul lunii ianuarie 2020”, susţin reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Agresiunea comisă de Cătălin Andronache  a avut loc pe 29.01.2020, în jurul orei 19,05, când personalul operativ şi medical al Penitenciarului Galaţi a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane condamnate după ce aceasta a fost victima unui act de agresiune. Concomitent, a fost solicitat sprijinul serviciului de ambulanţă, persoana în cauză fiind transportată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit ce s-a întâmplat. ”A avut loc o agresiune a unui condamnat în vârstă de 32 de ani. Acesta a fost lovit în gât cu un  cuţit artizanal de către un coleg de celulă, cel mai probabil în urma unui conflict spontan. Agresorul a fost condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor de către Tribunalul Vrancea. Ambii condamnaţi erau închişi la Maximă Siguranţă. Nu se ştie să fi existat un conflict între ei. De altfel, amândoi au mai fost colegi într-o altă cameră la Penitenciar”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Victima a fost transportată la spital, unde a fost operată de urgenţă pentru a-i fi salvată viaţa. Parchetul a deschis un dosar penal pe numele lui Cătălin Andronache  pentru tentativă de omor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
17.02.2020, 18:19:01

... dincolo de balegarul asta toata ziua buna ziua, mai are tara asta ceva demn de afisat?