Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Capetele de acuzare aduse piromanului violator din Iveşti

0
10 Sep 2020 15:34:37
Autor: Valentin Trufasu
Ancheta a demonstrat că femeia rănită ar fi murit fără intervenţia rapidă a colegilor FOTO Arhivă
Ancheta a demonstrat că femeia rănită ar fi murit fără intervenţia rapidă a colegilor FOTO Arhivă

Un bărbat de 25 de ani, condamnat în trecut pentru viol în formă agravată, a dat buzna peste o femeie în gara CFR unde lucra, a jefuit-o, iar pentru că victima s-a opus din răsputeri violului, a lovit-o în cap cu un stingător şi a incendiat-o.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Marius Dobrin, un gălăţean de 25 de ani, pentru tentativă la omor calificat, tentativă de viol şi distrugere. Un judecător de cameră preliminară va stabili în perioada următoare dacă judecata în acest caz poate începe după verificarea legalităţii actelor de urmărire penală şi a rechizitoriului.

Individul, condamnat în trecut pentru viol în formă agravată, a torturat o femeie-impiegat în moduri ce cu greu pot fi descrise în cuvinte. Pe 30 mai 2020, poliţiştii Secţiei Regionale de Transporturi Galaţi au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat necunoscut a incendiat biroul impiegatului de mişcare din staţia CFR Iveşti şi a încercat să întreţină raporturi sexuale cu impiegatul, Săftica Trandafir, o femeie de 50 de ani.

Lovită în cap cu un stingător şi incendiată

Bărbatul a dat buzna peste impiegatul de mişcare în propriul birou, i-a furat telefonul mobil şi o sumă de bani, iar apoi a încercat să o violeze. Pentru că nu a reuşit, bărbatul a luat un stingător şi a lovit-o în cap până a lăsat-o inconştientă, iar apoi a dat foc la bunurile aflate în birou, cu intenţia de a-şi şterge urmele.

Victima (în dreapta), alături de soţul ei FOTO arhiva familiei

"În urma activităţilor investigative, poliţiştii au identificat prezumtivul autor, în persoana unui tânăr, de 25 de ani, din comuna Iveşti. Din cercetări a reieşit că agresorul, folosind violenţa, ar fi sustras victimei telefonul mobil şi o sumă de bani, încercând totodată să întreţină raporturi sexuale cu aceasta, după care ar fi incendiat o parte din bunurile aflate în birou. Bunurile sustrase au fost recuperate odată cu identificarea acestuia", a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Staţia de emisie-recepţie i-a salvat viaţa

Şansa victimei a fost staţia de emisie-recepţie, care rămasese deschisă pe birou şi prin intermediul căreia colegii femeii de 50 de ani i-au auzit ţipetele şi au fugit să îi sară în ajutor. Dacă aceştia nu ar fi intervenit rapid, victima ar fi ars de vie în staţia CFR. Chiar şi aşa, impiegatul de mişcare a suferit arsuri grave pe corp şi faţă, iar o parte din păr i-a ars.

Femeia a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi şi are nevoie de mai multe operaţii estetice pentru a-i fi refăcute zonele de pe corp distruse de incendiu. După ce a comis oribila faptă, bărbatul s-a dus liniştit acasă şi s-a culcat, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

”Acest om nu merită clemenţă. A încercat să o omoare şi, în plus, putea provoca şi un grav accident feroviar pentru că victima nu a mai putut, evident, să îşi facă treaba şi să coordoneze circulaţia feroviară”, ne-a declarat Biatrice Martiş, avocatul impiegatului de mişcare.

Familia victimei va cere daune  morale de 100.000 de lei, dar şi daune materiale, cuantumul acestora din urmă urmând să fie stabilit în funcţie de cheltuielile de spitalizare şi operaţiile estetice de care va avea nevoie impiegatul de mişcare pentru a se recupera.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Crimă înfiorătoare. O femeie a fost violată şi înecată de doi tineri, care au încercat astfel să ascundă urmele faptei

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările