Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Caravana SMURD  va sosi  în Tecuci şi Galaţi. Paramedicii organizează cursuri de acordare a primului ajutor

0
31 Oct 2017 16:35:31
Autor: Valentin Trufasu
Centrul mobil de şcolarizare şi prim ajutor al SMURD Foto: ISU Galaţi
Centrul mobil de şcolarizare şi prim ajutor al SMURD Foto: ISU Galaţi

Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge, pentru prima oară, în judeţul Galaţi, sâmbătă, 4 noiembrie, fiind prezentă în municipiul Tecuci (pe platoul de lângă hipermarketul Kaufland) şi duminică, 5 noiembrie, în municipiul Galaţi (pe platoul Shopping City Galaţi).

În ambele zile, între orele 09.00 – 16.00, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “ General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi va organiza cursuri de pregătire a cetăţenilor, în scopul formării unui comportament adecvat înainte, pe timpul şi după producerea diferitelor situaţii de urgenţă ce pot surveni pe teritoriul României.

În perioada 4–5 noiembrie, în sala de şcolarizare a Caravanei SMURD, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi va desfăşura cursuri ce vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România —cutremure, inundaţii, incendii, alunecări de teren — şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

De asemenea, în intervalul orar menţionat, pompierii militari paramedici din cadrul Secţiei de Pompieri Tecuci, respectiv al Centrului regional de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă şi al  Detaşamentului de Pompieri Galaţi vor organiza cursuri de acordare a primului ajutor în diferite situaţii.

Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor. Persoanele interesate să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD ‘Fii pregătit!’ se pot înscrie pe pagina de internet a fundaţiei pentru SMURD: http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii