Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Cardiolog, avertisment despre produsele pentru aromatizarea camerelor: „Pot declanşa infecţii grave, cu risc de deces“

0
18 May 2022 10:20:59
Autor: Cornelia Mazilu
Dr. Gabriel Chiţoiu, sursa: Arhiva Personală
Dr. Gabriel Chiţoiu, sursa: Arhiva Personală

Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, medic primar Cardiologie şi Medicină Internă la Spitalul Clinic De Urgenţă Floreasca din Bucureşti, fost preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie,  trage un semnal de alarmă cu privire la produsele pentru „aromatizarea” camerelor.

Reputatul cardiolog susţine că anumite substanţe folosite pentru „aromatizarea” camerelor pot declanşa infecţii grave, care pot duce inclusiv la deces

„Atenţie (din nou) la produsele pe care le cumpăraţi pentru "aromatizarea" camerelor dumneavoastră! Cu ceva timp în urmă am scris despre riscul pe care unele substanţe (spray/lichide) pe care le cumpărăm pentru mirosul lor plăcut pe care îl împrăştie în toată casă îl au în declanşarea unor infecţii grave, cu risc mare de deces”, a scris medicul Gabriel Tatu-Chiţoiu, pe Facebook.

Potrivit medicului, astfel de noi cazuri au fost descrise în UŞA, inclusiv la copii mici de patru-cinci ani. Unele produse, provenite din Asia de Sud Est pot împrăştia astfel de microbi în toată casă.

„Fenomenul a fost readus în discuţie de câteva cazuri nou apărute în UŞA, unul dintre acestea fiind al unui băiat de 4 ani care s-a îmbolnăvit de COVID. Părinţii au insistat să i se facă autopsie, dat fiind forma foarte gravă de boală care a dus la decesul copilului.

Rezultatul a fost că pe lângă COVID copilul făcuse şi o infecţie globală (plămâni, creier) cu o bacterie identificată ulterior într-un spray aromatizant folosit în casă, spray procurat de la Walmart (Better Homes & Gardens Lavender & Chamomile Essential Oil Infused Aromatherapy Room Spray with Gemstones)”, a mai adăugat cardiologul. 

Vă recomandăm şi:
 

Virusolog român din SUA, despre Omicron: „Toată lumea zice că vom scăpa mai repede, eu o să vă dezamăgesc”

Dr. Cristian Apetrei, virusolog român din SUA: „O mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările