Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Cel mai important producător de echipamente militare şi civile din lume, interesat de o colaborare cu o universitate din România

1
30 Oct 2020 11:59:25
Autor: Valentin Trufasu
FOTO UGAL
FOTO UGAL

Directorul diviziei din România a ELBIT Systems a discutat cu reprezentanţii Universităţii ”Dunărea de Jos” despre un potenţial parteneriat ce ar viza competenţele şi resursele materiale şi umane ale instituţiei de învăţământ şi know-how-ul specialiştilor din Israel.

„A existat o vizită a directorului diviziei din România şi o primă discuţie cu reprezentanţii ELBIT Systems şi vrem să vedem în ce măsură vom putea colabora, utilizând atât competenţele noastre şi resursele materiale şi umane, cât şi know-how-ul specialiştilor din Israel. Un parteneriat de viitor se poate face cu Facultatea de Nave, cea de Inginerie, cu Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, dar chiar şi cu Facultatea de Ştiinţe şi Mediu pentru că acolo avem dronele”, a explicat profesorul universitar Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Elbit Systems Ltd. este o companie internaţională de electronice de apărare din Israel, angajată într-o gamă largă de programe în întreaga lume şi axată pe modernizarea platformelor militare, dezvoltarea de noi tehnologii de apărare, securitate internă şi aplicaţii de aviaţie comercială.

Compania, care include Elbit Systems şi filialele sale, operează în domeniile sistemelor aerospaţiale, terestre şi navale, comandă, control, comunicaţii, calculatoare, supraveghere şi recunoaştere a informaţiilor, sisteme de aeronave fără pilot, electro-optică avansată, sisteme spaţiale electro-optice, suite de război electronic, sisteme de inteligenţă a semnalului, legături de date şi sisteme de comunicaţii şi radiouri. O filială a Elbit Systems se află la Bacău. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Pandemia scumpeşte studenţia. Măsurile sanitare obligatorii din universităţi pot duce la creşterea taxelor

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Beta Alfa
30.10.2020, 12:15:50

Chiar "Cel mai important producător de echipamente militare şi civile din lume" ?! Usor cu pianul pe scari...

Modifică Setările