Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Cel mai mare spital din regiunea sud-est va avea două acceleratoare de particule pentru tratarea cancerului

0
27 Sep 2021 10:32:09
Autor: Cornelia Mazilu
sursa: CJ Galati
sursa: CJ Galati

Spitalul Judeţean Galaţi, cea mai mare unitate medicală din regiunea sud-est, va fi dotat cu cel de-al doilea accelerator liniar de particule pentru tratarea cancerului. Aparatul medical are o tehnologie care permite verificarea planului de tratament şi a dozelor de radiaţii înainte de realizarea procedurii medicale.

 

„Toate eforturile noastre, discuţiile şi drumurile la Ministerul Sănătăţii din ultimii ani au fost încununate de succes. Spitalul Judeţean va fi dotat cu cel de-al doilea accelerator liniar de particule pentru tratarea cancerului. Astfel, Galaţiul va deveni unul dintre cele mai dotate şi mai moderne centre de tratare a cancerului din România, cu două acceleratoare de particule şi un sistem de ultimă generaţie pentru diagnosticarea cancerului (PET-CT).

Noile echipamente sunt dotate cu un sistem suplimentar de imagistică şi cu o tehnologie care permite verificarea planului de tratament şi a dozelor de radiaţii înainte de realizarea procedurii medicale”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, pe Facebook.

În acest moment, Galaţiul este singurul centru din din sud-estul ţării în care se poate trata cancerul cu ajutorul acceleratorului liniar de particule.

Din decembrie 2019, când a fost deschis centrul de radioterapie de la Spitalul Judeţean, au fost realizate peste 21.000 de şedinţe pentru pacienţi din cel puţin cinci judeţe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările