Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Cel mai nou aquapark din România se deschide pe 31 iulie. A costat 6 milioane de euro şi este la malul Dunării

5
29 Jul 2021 12:58:09
Autor: Costel Crangan
Noul aquapark de la Galaţi SURSA FOTO PMG
Noul aquapark de la Galaţi SURSA FOTO PMG

Suprafaţa amenajată a aquapark-ului este de patru hectare, iar capacitatea maximă a bazei de agrement este de 3.500 de persoane. Deocamdată, însă, din motive de pandemie, va fi folosit doar la circa 50% din capacitate.

Plaja Dunărea, o investiţie de tip aquapark în valoare de circa 6 milioane de euro, realizată de Primăria municipiului Galaţi, se deschide pentru public sâmbătă, 31 iulie 2021.

„Este un moment aşteptat de către gălăţeni şi mă bucur că începând de sâmbătă vom deschide Plaja Dunărea. Este locul unde gălăţenii, şi nu numai, îşi vor putea petrece timpul liber într-un mod cât se poate de plăcut, aici în oraş, unde pe lângă plaja propriu-zisă, vor putea avea acces la bazinul cu valuri, la ansamblul de tobogane, cel mai înalt având 20 de metri înălţime, sau la zona de food court. De asemenea, copiii se vor putea bucura de un bazin al lor, prevăzut cu tobogane. Sunt sigur că foarte mulţi dintre cei care obişnuiau în trecut să vină la Plaja Dunărea vor regăsi acest loc cu totul şi cu totul schimbat, la standarde moderne”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

În vederea redeschiderii (după mai mulţi ani de inactivitate; starea proastă a infrastructurii aferente nu permitea obţinerea avizelor legale) s-au efectuat numeroase lucrări, fie că vorbim de reabilitarea celor existente, fie de construirea unor facilităţi de distracţie noi. 

Amintim aici refacerea completă a bazinului cu valuri, construirea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi, amenajarea unei piscine pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane, construirea de tobogane cu aterizare în piscină şi tobogane cu aterizare lentă orizontală. De asemenea, s-au amenajat trei beach baruri pe plajă şi unul în zona Aqua Park, o zonă de food court cu 11 puncte cu vânzare, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente, dotată cu scenă şi un teren pentru activităţi sportive, vestiare, duşuri etc.

Plaja este dotată cu umbrele, şezlonguri (aproximativ 600 de bucăţi), hamace, perne puf pentru plajă, colace single şi duble. S-au amenajat 120 de locuri de parcare şi s-au înfiinţat două linii speciale de autobuz. Suprafaţa amenajată este de patru hectare, iar capacitatea maximă a bazei de agrement este de 3.500 de persoane, însă, în contextul pandemiei, numărul maxim de persoane care vor avea acces va fi limitat la 1.500.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 28 de milioane de lei (aproape 6 milioane de euro, incluzând proiectare şi execuţie), lucrările fiind realizare de asocierea  dintre companiile Tancrad SRL, Lemacons SRL şi Aqua Azur SRL.

Complexul de agrement va fi deschis pentru public sâmbătă, 31 iulie 2021, la ora 9.00. Tarifele de acces la baza de agrement sunt astfel: intrarea la Aqua Park adulţi – 35 de lei, de luni până joi, şi 50 de lei de vineri până duminică, iar copiii între 7 şi 14 ani – 20 de lei, de luni până joi, şi 25 de lei de vineri până duminică; intrarea la plaja de nisip adulţi – 15 lei, de luni până joi, şi 20 de lei, de vineri până duminică, iar copiii între 7 şi 14 ani – 10 de lei, de luni până duminică. 

Copiii cu vârsta până în 7 ani au intrarea liberă. Orarul de funcţionare va fi de luni până duminică, între orele 9.00 şi 21.00, iar accesul se va face pe la intrarea principală, dinspre Uzina de Apă.

Vă recomandăm şi:

Cum arată cel mai mare aquaparc din vestul ţării. Pentru prima zi, biletele s-au epuizat în câteva ore VIDEO

Mega aquaparkul din Cluj, amânat din nou după ani de promisiuni neonorate. Explicaţiile primarului Emil Boc

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ionica Porumbel
29.07.2021, 16:06:53

Exact ce-i lipsea chelului.

+1 (3 voturi)
David21
29.07.2021, 17:39:30

Cum adică chelului, mă? Păi ce, numai în Bucale sau Coloșvaroș se duce lumea la ștrand? Cred că sunt zeci de mii de copii și tineri în Galați care merită locuri de agrement aproape de ei. Ștrandul ăsta din Galați e de pe vremea comunismului, oricum. Acum doar a fost renovat.

-60 (66 voturi)
gigione delaDJ
29.07.2021, 18:31:56

Bravo! Un acvaparc e oricînd binevenit

-48 (52 voturi)
Coco
30.07.2021, 13:20:42

Creste probabilitatea de a se ridica un nou inotator de talia lui Popovici.

-61 (63 voturi)
Asd Edu
30.07.2021, 17:03:41

daca nu se contruieste nimic, tipa toti ca se fura, ca se investeste in ce nu trebuie. cand se face, tipa iar altii ca au furat ca nu stiu ce. drept dovada sunt numarul negativ de voturi ale lui David si gigione !!!! oauuuu ! cum e posibil? au votat cu minus invidiosii, trolii psd, sau cum? tare sunt curios!

+1 (1 vot)
Modifică Setările