Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Intervenţie medicală, în premieră, la Galaţi. Doi pacienţi au fost salvaţi prin montarea unor implanturi de stimulatoare cardiace

0
18 May 2021 17:44:56
Autor: Cornelia Mazilu
sursa: CJ Galati
sursa: CJ Galati

Premieră la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă din Galaţi. Marţi, au fost montate primele implanturi de stimulatoare cardiace. Unitatea medicală devine astfel centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace.

Primele implanturi au fost montate de o echipă mixtă de medici din Tg.Mureş şi Galaţi. Echipa a fost condusă de către coordonatorul Programului Naţional de Implant Stimulatoare şi Defibrilatoare Cardiace, prof. dr. Dan Dobreanu.
 
„De la Iaşi şi pană la Bucureşti nu mai există niciun centru de implanturi. Este nevoie de aceste centre pentru că exista categorii de pacienţi la care este vital să se intervină de urgenţă. Pentru zona de cardiologie intervenţională Galaţiul a devenit un pol  unde se pot adresa pacienţi din mai multe judeţe”, a declarat medicul Dan Dobreanu.
 
Echipa de medici a operat doi pacienţi de 70 şi de 86 de ani, ambii din Galaţi. Intervenţiile au decurs normal şi nu au fost complicaţii, au anunţat medicii.
 
Procedurile au fost realizate în condiţiile în care, în scurt timp, la spitalul gălăţean va fi amenajată o secţie de chirurgie de cardiologie intervenţională.
 

sursa: Spitalul Judeţean Galaţi 
 
„Felicitări echipei. Ce s-a întâmplat astăzi la Galaţi este un lucru pe care oamenii îl aşteaptă de mult timp. Dacă anul trecut am început cu paşi timizi  montarea stenturi, acum datorită unei echipe şi a voinţei unor oameni realizăm stimulatoare cardiace. Vreau sa le mulţumesc medicilor pentru ca datorită lor Galaţiul este unul din centrele care montează stimulatoare cardiace. Această procedură medicală este gratuită pentru pacienţi, deoarece Consiliul Judeţean va suporta costurile dispozitivelor medicale până la sfârşitul acestui an”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.
 
În ultimii ani, în unitatea medicală din Galaţi au fost investite sume mari de bani atât din fonduri europene, cât şi din bugetul Consiliului Judeţean.

Vă recomandăm şi: 

 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările