Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Clădire în valoare de 800.000 de lei din Galaţi, intrată definitiv în posesia PSD. Imobilul, disputat în instanţe 5 ani

0
18 May 2017 13:02:21
Autor: Valentin Trufasu
Sediul PSD Galaţi de pe strada Domnească  Foto: arhivă Adevărul
Sediul PSD Galaţi de pe strada Domnească  Foto: arhivă Adevărul

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, printr-o decizie irevocabilă, cererea lui Aristides Melissaratos, cetăţean grec, care a revendicat sediul PSD din Galaţi.

Valoarea imobilului de pe strada Domnească, numărul 55, din Galaţi a fost stabilită, în urma unei expertize judiciare, la 800.000 de lei. Imobilul a făcut obiectul unei dispute juridice timp de cinci ani între Primăria Galaţi şi Aristides Melissaratos, un grec care susţine că are drept de proprietate asupra clădirii. 

Evoluţia procesului în justiţie a fost sinuoasă. Tribunalul Galaţi a stabilit mai întâi legalitatea ordinelor emise de un fost prefect, Paul Florea, în baza cărora sediul PSD a fost trecut în proprietatea Primăriei Galaţi. 

Instanţa dispusese anterior efectuarea unei expertize care să stabilească dacă imobilul a aparţinut într-adevăr familiei grecului, iar raportul de expertiză, depus la dosar, a confirmat acest lucru. 

Grecul Aristides Melissaratos susţine că este adevăratul proprietar al imobilului unde se găseşte în prezent sediul PSD Galaţi. Bărbatul, stabilit în SUA din 1950, se bazează pe documente de la Arhivele Statului, care ar atesta că bunicul său, Pepino Zanicos, i-a lăsat fiicei, Antipi Melissaratos, clădirea de pe strada Domnească nr. 55, ca dotă, în 1943, an în care se năştea şi Aristides Melissaratos. 

Tribunalul Galaţi a decis însă la sfârşitul anului trecut că proprietarul imobilului de pe strada Domnească nr. 55 ar fi Primăria Galaţi, concluzionând că cele două ordine ale fostului prefect sunt legale, însă decizia instanţei ignora expertiza judiciară, care a stabilit că Aristides Melissaratos este moştenitorul fostului proprietar al clădirii.

Pe 12 decembrie 2016, Curtea de Apel Galaţi a menţinut hotărârea primei instanţe, lucru pe care l-a făcut pe 4 aprilie 2017 şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii