Clătite pane cu carne de porc, smântână şi salată de gogoşari. Care este secretul pentru a nu se carameliza ceapa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatul a apărut din nevoia de a diversifica mâncărurile gătite în familie. Este uşor de pregătit şi necesită puţine ingrediente, fiind consumat, de regulă, toamna.

Pentru a pregăti clătitele avem nevoie de ouă, carne de porc care se toacă, sare, piper, pătrunjel, mărar, smântână şi gogoşari.

Ingrediente pentru 8-10 clătite:

-350 de grame de făină;

-Lapte-500 de mililitri;

-Un praf de sare;

-Un ou;

-Ulei-50 de mililitri.

Ingredientele amintite se bat cu telul, se lasă apoi 20-30 de minute şi se prăjesc într-o tigaie, la fel ca o clătită obişnuită.

Ingrediente pentru compoziţia clătitelor:

-Carne de porc-500 de grame;

-Ceapă-300 de grame;

-Ouă-două bucăţi;

-Sare, piper, după gust;

-Câte o legătură de pătrunjel şi mărar.

De ce se trag clătitele şi la cuptor

”Curăţăm ceapa şi o tragem la tigaie într-o cantitate mică de ulei, peste care adăugăm un praf de sare. Pentru ca ceapa să se pătrundă fără a se carameliza, adăugăm 50 de mililitri de apă şi o lăsăm să se pătrundă bine”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Vom adăuga apoi carnea de porc şi o vom amesteca bine cu ceapa la un foc moderat, punând apoi sare şi piper după gust. Când observăm că s-a desfăcut carnea, luăm tigaia de pe foc. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, adăugăm 100 de mililitri de apă pentru a facilita procesul.

După ce lăsăm puţin compoziţia să se tempereze, punem două ouă, pătrunjelul şi mărarul şi amestecăm permanent, astfel încât să nu avem surpriza ca albuşul să se întărească. Împărţim apoi compoziţia în opt sau zece porţii, în funcţie de numărul de clătite pe care le-am făcut, punând umplutura pe mijlocul foilor.

”Clătitele vor fi apoi rulate şi strânse la capete, iar într-o tigaie vom pune ulei pentru a le prăji. Separat, vom bate două ouă şi vom trece clătitele prin făină, ouăle bătute ca pentru omletă şi pesmet”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

În paralel, uleiul din tigaie trebuie adus la temperatura de 170 de grade, urmând să prăjim apoi clătitele. După ce clătitele au fost prăjite uniform, le vom pune pe o hârtie absorbantă, astfel încât să scăpăm de uleiul în exces.

Pentru a fi siguri că s-au pătruns bine clătitele, putem să le mai punem la cuptor, în tigaia în care le-am pregătit, pentru maxim 10 minute, tot la temperatura de 170 de grade. Le putem servi apoi cu o lingură de smântână şi o salată de gogoşari la oţet.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite