Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Colegiul unde elevii nu au intrat în vacanţă şi fac ore online: profesorii îi pregătesc pentru examene

1
28 Oct 2021 15:37:28
Autor: Cornelia Mazilu
Colegiul „Costache Negri”,sursa: Arhivă Personală
Colegiul „Costache Negri”,sursa: Arhivă Personală

În timp ce majoritatea unităţilor de învăţământ din ţară au intrat în vacanţă, la un colegiu de elită din Galaţi elevii fac şcoală. Este vorba de elevii Colegiului Naţional „Costache Negri”, în special cei care urmează să susţină Bacalaureatul  vara viitoare, dar şi examene la limbi străine.

Deşi Guvernul a decis ca toate şcolile de stat să intre în vacanţă, în Galaţi sunt cadre didactice care continuă pregătirea elevilor, în regim online şi fără să pună absenţe.

 „Elevii au înţeles această necesitate şi a fost o decizie responsabilă, luată împreună cu profesorii. Vorbim de pregătire online, în special la toate obiectele pentru examenele naţionale: limba română, matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, informatică. Profesorii noştri organizează ore de pregătire online, astfel încât să fie un sprijin pentru elevii care doresc să facă performanţă sau care au nevoie de recuperare. 

Toată lumea a înţeles că trebuie să rămânem o echipă pentru a putea obţine rezultate remarcabile la examenele din vară. Profesorii lucrează cu dăruire şi pasiune, ţin legătura cu copiii. Vorbim de cei mai mici, de la învăţământul primar, care exersează scrierea sau citirea, până la cei mai mari, care se pregătesc pentru examenele Cambridge, de exemplu”, spune Andra Ionescu, directorul Colegiului Naţional „Costache Negri”.

„Eu voi lucra cu 12 A şi 12 E pentru Bacalaureat. Cred că e nevoie de asta, mai ales că mi se pare mai îngrijorată această promoţie, care a trecut deja prin online de ceva timp. Mai mult decât atât, nu avem cum să ştim cum vor merge lucrurile mai târziu. Noi sperăm, din suflet, să fie bine şi pentru asta ne-am şi vaccinat”, spune un cadru didactic. 

„Am decis continuarea activităţii didactice pentru că elevii, mai ales cei din clase terminale, au nevoie, în contextul ultimilor doi ani şcolari, de o continuitate în pregătirea pentru examen. Pe de altă parte, clasa a douăsprezecea echivalează cu un proces complex de fixare, integrare şi conexiune a conţinuturilor şi competenţelor anilor anteriori. De aceea susţinerea elevilor trebuie să fie permanentă şi constantă, indiferent de situaţia pandemiei”, susţine un alt profesor al Colegiului Naţional „Costache Negri”.

Ore de consiliere şi dezvoltare personală

Pe lângă orele de pregătire gratuite, elevii Colegiului Costache Negri au parte de susţinere şi consiliere psihologică online din partea cadrelor didactice. Astfel, copiii rămân în legătură permanentă cu profesorii. 

„Au înţeles că elevii au nevoie de încurajări, că elevii simt nevoia să discute, să împărtăşească experienţe şi arunci li s-au oferit şi această variantă. Va fi o vacanţă plină cu siguranţă, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. O vacanţă în care sperăm că se va reuşi menţinerea legăturii cu elevii. Menţinerea interesului acestora pentru învăţătură, astfel încât în momentul când se va reveni la cursuri, trecerea să fie cât se poate de uşoară şi de lină”, a adăugat directorul unităţii de învăţământ.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Universitatea Stanford: Un medic gălăţean, printre cei mai influenţi oameni de ştiinţă din lume
 
Doctorand din Galaţi, ales între cei 200+  români extraordinari. A participat la programe educaţionale, de cercetare şi voluntariat în 28 de ţări, pe 5 continente

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
28.10.2021, 23:54:22

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările