Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Colinde fără glas. Concert emoţionant, susţinut într-o biserică din Galaţi de un grup de copii şi tineri cu deficienţe

0
10 Dec 2017 12:33:17
Autor: Costel Crangan
Concert de colinde în limbaj mimico-gestual FOTO Costiuc Petrică
Concert de colinde în limbaj mimico-gestual FOTO Costiuc Petrică

Copiii şi-au susţinut spectacolul în limbajul mimico-gestual, fiind ajutaţi cu vocile, pentru ca momentul să fie întregit, de un cor de cântăreţi bisericeşti. Cu acelaşi prilej, parohia Sfânta Filofteia a împărţit 600 de pachete cu alimente.

Eveniment emoţionat la biserica din Galaţi cu hramul Sfintei Muceniţe Filofteia. Un grup de 25 de copii şi de tineri hipoacuzici de la Şcoala specială „P. P. Neveanu“ din Galaţi, au impresionat întreaga asistenţă, la chinonic, printr-un concert de colinde executat în limbaj mimico-gestual. Ei fost susţinuţi cu vocile de cadrele didactice şi de un cor de cântăreţi bisericeşti, momentul fiind realmente unic.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, prezent la hramul bisericii, i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri de Moş Nicolae şi iconiţe cu chipul Sfintei Muceniţe Filofteia.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, biserica fiind arhiplină, majoritatea credincioşilor dorind să mulţumească Sfintei Filofteia pentru toate darurile revărsate asupra lor.

În cadrul slujbei, la momentele liturgice cuvenite, prin punerea mâinilor Chiriarului Dunării de Jos, teologul Cojocaru Costel a fost hirotonit întru diacon, iar pc diacon Victor Patriche a primit harul preoţiei, pentru parohia Rogojeni din Protopopiatul Târgu Bujor, judeţul Galaţi.


La final, credincioşii prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala agapă frăţească, parohia pregătindu-se în acest scop cu 600 de pachete cu hrană caldă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările