Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi a investit 7 milioane de euro într-un echipament de depoluare modern

0
31 Jan 2020 12:42:37
Autor: Costel Crangan
Noua instalaţie montată la combinatul siderurgic de la Galaţi FOTO CSL
Noua instalaţie montată la combinatul siderurgic de la Galaţi FOTO CSL

Este vorba despre o nouă instalaţie de desprăfuire pe fluxul primar, respectiv un filtru hibrid care deserveşte Maşina de Aglomerare nr. 5. Compania şi-a propus ca până în 2030 să ajungă „neutră de carbon”.

Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi a anunţat că a finalizat lucrările de montare a unei noi instalaţii de desprăfuire pe fluxul primar. Este vorba de un uriaş filtru hibrid care deserveşte Maşina de Aglomerare nr. 5. 

Noul echipament, acum în verificări finale, reduce substanţial emisiile de pulberi rezultate din procesul de aglomerare, folosind o tehnologie implementată în premieră în Combinat.

„În ciuda dificultăţilor prin care trece piaţa, continuăm să acţionăm pentru a ne respecta angajamentele de mediu şi a ne încadra în normele europene”, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al Liberty Galaţi.  

Filtrul hibrid scade emisiile de pulberi la coş cu peste 50% faţă de situaţia anterioară şi le aduce în limitele stabilite de normele stabilite de Uniunea Europeană şi de cerinţele Autorizaţiei Integrate de Mediu intrată în vigoare la finalul anului trecut.

Proiectul a constat în transformarea electrofiltrului de la Maşina de Aglomerare într-un filtru hibrid care reţine praful în etape succesive, mai întâi în câmp electrostatic şi mai apoi în saci filtranţi.

Noua investiţie a costat circa 7 milioane de euro şi are o eficienţă reţinere a prafului de peste 99%, dar şi consumuri energetice mai bune.

În ultimii 12 ani, Liberty Galaţi a cheltuit circa 190 milioane de euro pe investiţii în echipamente de depoluare şi alte îmbunătăţiri de mediu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările