Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Purtarea măştilor, obligatorie în spaţiile publice din judeţul Galaţi

25
3 Apr 2020 21:40:09
Autor: Valentin Trufasu
Foto: www.click.ro
Foto: www.click.ro

Măsura intră în vigoare de luni, 6 aprilie, şi a fost adoptată pentru protejarea populaţiei în faţa afecţiunilor respiratorii.

Vineri, 3 aprilie, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi, a fost adoptată o nouă măsură pentru protejarea populaţiei în faţa afecţiunilor respiratorii.

De luni, 6 aprilie, se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice, precum spaţii comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

”Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura”, precizează reprezentanţii CJSU Galaţi.

Măsuri similare au fost impuse în Cehia şi Bulgaria, unde nimeni nu iese pe stradă fără acest mijloc de protecţie, în felul acesta fiind redusă posibilitatea de a împrăştia virusul gripal chiar şi în cazul persoanelor care nu prezintă simptomele specifice. Această măsură îi protejează inclusiv pe cei care le aplică, în acest fel protejându-se. Şi oraşe precum Hong Kong, Seul şi Tokyo au adoptat această măsură, iar Austria a impus-o doar pentru spaţiile publice închise.

Este cunoscut faptul că virusul COVID-19 se poate transmite prin contact direct, acesta fiind motivul pentru care a fost luată măsura restricţionării ieşirilor în spaţiul public, dar se poate transmite şi indirect, de aceea sunt recomandări în privinţa igienei riguroase şi protejării prin mijloacele de protecţie pentru nas şi gură.

Persoanele din conducerea spaţiilor amintite, respectiv spaţii comerciale, pieţe, instituţii publice şi şantiere, au obligaţia să se asigure că angajaţii şi vizitatorii pun în aplicare măsura CJSU Galaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

samurai _x
3.04.2020, 21:59:10

primul lucru inteligent facut de o autoritate descentralizata deja sunt obligatorii in CEhia, SLvacia, Bulgaria din UE - uiatiu va cat de putine cazuri au - La fel Coreea de sus trebuie sa fie obligatorii in TOATE orasele mari in Bucuresti, Tim,isoara, CLuj cand? ies pormbeii pe strada relaxati si nosalanti... fara nici o masca- luati masuri

-2 (4 voturi)
Tomescu Tom
3.04.2020, 23:10:09

Comitetul e format numai și numai din specialiști de prim rang ... de regulă oameni politici Antrenați temeinic pentru situațiile de urgență ...

+2 (2 voturi)
CONSTANTIN LUNGU
4.04.2020, 10:44:54

Astia sunt lipsiti de minte!Adopti un asemenea ordin in momentul in care ai masti in farmacii!Nu ma poate oblige nimeni sa port masca daca nu am de unde sa o procur!IN CEHIA se dau masti gratuite la intrarea in supermarket!Nici esarfe sau alte carpe nu poti purta ,magazinele de haine fiind inchise!Si nu sunt nici eficiente!Mai mare prostia! Si daca se ia o asemenea masura ,se ia la nivelul intregii tari ,nu fac astia de la GALATI opinie separata ca sunt mai cu mot! O amenda ca nu porti masca in judetul GALATI s-ar anula usor in istanta ,de vreme ce nici OMS-ul nu recomanda folosirea mastilor in orice situatie si nu ai de unde sa le procuri! Bulgaria deja a renuntat la aceasta masura a purtatii obligatorii a mastii ,neexistand consens in populatie! O sa ne chinezarim cu toti!O sa ajungem sa mancam caini si lilieci ca chinezii si o sa purtam masti toata viata!

+1 (3 voturi)
Andrei Tirighie
4.04.2020, 11:07:45

dacă ar fi să se vândă măști de unică folosință prin farmacii, un preț corect ar fi acela de 50 de bani bucata și diferența subvenționată din noile bunusuri și măriri de salariu.. normalitatea ar zice ca d-na firea și d-l vela să alerge după noi, cei ieșiți pe stradă fără măști și să ni le ofere gratuit.

+1 (1 vot)
Soto Vona
4.04.2020, 11:18:14

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (25)