Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Concurs inedit pentru elevii de gimnaziu şi liceu. Adolescenţii s-au întrecut în salvarea victimelor unor potenţiale situaţii de urgenţă

0
23 Jul 2019 16:21:09
Autor: Valentin Trufasu
Foto: ISU Galaţi
Foto: ISU Galaţi

Peste 130 de elevi de gimnaziu şi liceu au participat, în perioada 19 -21 iulie, la faza naţională a concursului cercurilor tehnico-aplicative din şcoli susţinută la Deva.

S-au înscris în concurs elevi din judeţele Alba, Argeş, Brăila, Bihor, Caraş - Severin, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Neamţ, Olt, Satu Mare, Suceava, Timiş.

Echipele mixte s-au întrecut în două probe practice constând în transportul unei victime pe o targă pe o distanţă de 50 de metri şi parcurgerea unui traseu sinuos cu masca cu vederea obturată pe figură.

Practic, concurentul se deplasează şi orientează după recomandările şi coordonarea realizate de un coechipier. Cea de-a treia probă constă într-un test grilă ce conţine întrebări cu tematică din domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă.

”Concursurile au un caracter educativ şi urmăresc dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor. Formarea şi dezvoltarea la elevi a iniţiativei, spiritului de echipă, curajului, disciplinei şi fair-play-ului sunt alte imperative ale acestei competiţii, iar comunitatea gălăţeană se poate mândri cu implicarea tinerilor, tot mai prezenţi în viaţa socială”, a declarat locotenent colonelul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Cea mai bună echipă de liceeni a fost desemnată, după trei zile de concurs, cea a Liceului Teoretic „Racoviţă„ din Galaţi. Locul întâi a fost ocupat de echipa Şcolii Gimnaziale nr.3 Galaţi.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii