Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Concurs de soluţii urbanistice pentru alte două zone din Galaţi. Ce premii pune la bătaie Primăria

1
13 Dec 2019 18:05:00
Autor: Costel Crangan
Unul dintre proiectele propuse la precedentul concurs FOTO PMG
Unul dintre proiectele propuse la precedentul concurs FOTO PMG

Proiectele pot fi depuse până pe data de 14 februarie 2020. Se pot înscrie la concurs arhitecţi, urbanişti, dar şi studenţi aflaţi cel puţin în anul 3 la amintitele specializări.

Primăria municipiului Galaţi va lansa, astăzi, în cadrul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice şi pe siteul www.primariagalati.ro, un concurs de soluţii peisagistice pentru obţinerea unor modele de parcuri recreaţionale.

Este vorba despre parcuri care vor fi în suprafaţă de aproximativ 500 de mp, iar zonele vizate pentru reamenajare şi modernizare sunt cele rezultate din demolarea unor construcţii cu regim provizoriu, fără fundaţii, gen module, chioşcuri, garaje şi alte construcţii fără autorizaţii de construire.

Parcurile rezultate din acest concurs de soluţii vor deveni astfel zone de relaxare, de petrecere a timpului liber pentru locatarii din zonele din apropiere. Acestea vor avea mobilier urban tip bănci, elemenete de iluminat public, alei şi vegetaţie ornamentală.

Spaţiul public propus va fi cu acces liber şi va oferi facilităţi de utilizare inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, propunerile de soluţii privind amenajarea parcului recreativ vor urmări şi punerea în evidenţă a patrimoniului natural şi cultural al zonei.

În cadrul concursului se vor oferi un premiu I în valoare de 10.000 de lei şi două menţiuni a câte 5.000 de lei, juriul fiind format din reprezentanţi ai Primăriei, ai mediului academic şi societăţii civile.

Termenul limită de depunere a proiectelor va fi 14 februarie 2020, iar în luna martie va fi organizat şi un vernisaj de prezentare a soluţiilor. La concurs pot participa studenţi de la specializările arhitectură/urbanism începând cu anul III de studii, arhitecţi şi urbanişti cu diplomă. Aceştia vor trebui să prezinte patru modele diferite, pe baza cărora se vor realiza parcurile.

Primăria municipiului Galaţi a organizat de curând două concursuri de soluţii urbanistice pentru ”Faleza Dunării” şi ”Valea Ţiglinei”, iar proiectele care au fost desemnate câştigătoare vor sta la baza elaborării planurilor de modernizare şi investiţii pentru cele două zone.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
13.12.2019, 19:39:33

::)))))) De ce musai ... ????? " La concurs pot participa studenţi de la specializările arhitectură/urbanism începând cu anul III de studii, arhitecţi şi urbanişti cu diplomă. " . O idee/ solutie buna .. este recunoscuta doar daca ai diploma ? Hai ... pe bune ??? ... . In fond , orice idee, solutie propusa ... este oricum analizata ( teoretic) de arhitecti si oameni cu carte multa ... Iar daca ideea este buna .. buna de pus in practica , poate constitui apoi un punct de plecare ferm ... :))) Breeeeeeeeeee ....la o adica , oricine poate avea o viziune