Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Contrabandă cu 300.000 de pachete de ţigări. Judecătorii au prelungit mandatele de arestare pentru şase dintre inculpaţi

0
26 May 2015 11:27:49
Autor: Costel Crangan
Contrabandistii foloseau mijloace de transport modificate special.
Contrabandistii foloseau mijloace de transport modificate special.

Gruparea infracţională româno-moldoveană reuşise, în doar zece luni, să introducă în România ţigări de contrabandă în valoare de peste  600.000 de euro. Ţigările era vândute în Galaţi, Brăila, Focşani, Tecuci şi Buzău.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să prelungească cu 30 de zile mandatele de arestare a şase dintre membrii grupării infracţionale care, în perioada iulie 2014-martie 2015, a izbutit să introducă ilegal în România ţigări în valoare de peste 600.000 de euro. Vasile Budescu, Ţinor Tîrache, Tudorel Şerban, Alexandru Begleţ, Doru Dumitrescu şi Marcel Marola vor rămâne după gratii cel puţin până pe 25 iunie, ei fiind consideraţi de magistraţi ca fiind capii reţelei româno-moldoveneşti.

În schimb, judecătorii au decis să-i lase în libertate pe  alţi trei dintre membrii grupării – Ioana Budescu, Neculai Donciu şi Eustraţiu Nemţeanu -  care, fiind sub control judiciar pentru o periodă de 60 de zile, vor fi obligaţi să se prezinte periodic la organul de control judiciar.

Gruparea a fost capturată la sfârşitul lunii martie a acestui an, în urma unor descideri făcute de DIICOT în 45 de locaţii din judeţul Galaţi, prilej cu care aproape 50 de persoane au fost ridicate pentru audieri. În prima fază, au fost reţinute 12 persoane, însă numai nouă au primit mandate de arestare. Iată că, la a doua analiză a situaţiei, lotul arestaţilor preventiv a scăzut la doar şase persoane.

Vă reamintim că gruparea amintită pusese la punct o reţea de distribuţie care acoperea mai multe oraşe mari din zonă, respectiv Galaţi, Tecuci, Bârlad, Focşani, Brăila şi Buzău. Ţigările de contrabandă (peste 300.000 de pachete) erau introduse în România ascunse în mijloace auto modificate în acest scop. Iniţial , s-a vehiculat ideea că în afacere ar fi fost implicaţi şi o serie de angajaţi ai statului, însă bănuiala nu a fost confirmată de către anchetatori.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările