Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Contrabandă cu antemergători. Cum se organizau infractorii ca să treacă peste graniţă zeci de mii de pachete de ţigări fără să trezească suspiciuni

0
28 May 2020 16:17:32
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat astăzi 15 percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de contrabandă calificată şi constituire a unui grup infracţional organizat. După ce treceau ţigările peste graniţă, contrabandiştii vindeau maşinile, în încercarea de a-şi pierde urma.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, în colaborare cu cei ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT Galaţi, au efectuat joi, 28 mai, 15 percheziţii domiciliare într-un dosar penal unde se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie 2020 şi până în prezent, membrii grupului infracţional organizat ar fi introdus în România, din Republica Moldova, 32.768 de pachete de ţigări, pe care le-ar fi depozitat în locaţii special amenajate, le-ar fi transportat şi valorificat, membrii structurii infracţionale având atribuite roluri distincte şi bine determinate, în vederea îndeplinirii scopului infracţional comun”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

O parte dintre membrii grupării aveau rolul de a asigura procurarea ţigărilor din ţara vecină şi trecerea acestora peste frontiera de stat, în zona din apropierea localităţii Oancea, judeţul Galaţi, utilizând în acest sens echipamente tehnice de ultimă generaţie şi autoturisme de teren.

Ţigările de contrabandă era transportate apoi peste frontieră cu autoturismele de teren până la locul de depozitare, situat în apropiere de graniţă, în comuna Oancea, la domiciliile unora dintre contrabandişti, până a doua zi, când era organizat transportul acestora către beneficiar.

”Ceilalţi membri ai grupării aveau rolul de a prelua ţigările din spaţiile de depozitare şi de a asigura, în calitate de antemergători, cu propriile autovehicule, transporturile către beneficiar”, mai precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

După efectuarea transporturilor de ţigări, membrii grupării au încercat să vândă o parte din maşinile de teren folosite la contrabandă. 12 persoane au fost duse la sediul DIICOT Galaţi pentru audieri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii