Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Copii care violează copii. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii unui adolescent instituţionalizat care a abuzat sexual un copil de 7 ani

0
12 Apr 2017 13:40:12
Autor: Valentin Trufasu
Băieţelul le-a povestit părinţilor ce i-a făcut adolescentul Foto: arhivă Adevărul
Băieţelul le-a povestit părinţilor ce i-a făcut adolescentul Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe un adolescent de 14 ani pentru viol, după ce acesta a profitat de naivitatea unui copil şi a întreţinut relaţii sexuale cu el în mai multe rânduri, în schimbul promisiunii că îi va oferi tablete sau telefoane mobile.

Daniel Amin Midoi (14 ani la data faptelor) era instituţionalizat în adăpostul de zi şi noapte pentru copiii străzii din Galaţi, iar unei gălăţence, Ecaterina Palade, i s-a făcut milă de el, astfel că ocazional îl mai primea în casă, pentru a-i da de mâncare şi a-l lăsa să se joace cu copilul său, în vârstă de 7 ani.

Minorul instituţionalizat are şase clase, dar în ultima perioadă nu se mai ducea la şcoală. Prefera să vină la familia Palade, pentru a juca diverse jocuri pe calculator cu băiatul acestora.

După câteva luni, femeia a aflat cu groază chiar de la micuţ că minorul în vârstă de 14 ani l-a violat anal şi oral în mai multe rânduri în perioada martie 2015-mai 2015.

Familia l-a reclamat pe Daniel Amin Midoi la Poliţie, iar minorul a recunoscut fără regrete ce făcuse. 

Procurorii au stabilit că Daniel Amin Midoi a profitat de imaturitatea copilului şi i-a promis diverse lucruri, cum ar fi telefoane mobile sau tablete, pentru a-l lăsa să întreţină raporturi sexuale cu el.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe minorul de 14 ani pentru viol, după ce s-a stabilit că a avut discernământ, în ciuda vârstei pe care o are.

Curtea de Apel Galaţi a stabilit pe 11 aprilie ca adolescentul violator să fie internat într-un centru educativ pentru următorii 2 ani, iar mama acestuia a fost obligată să plătească familiei Palade daune morale de 3.000 de lei. Verdictul instanţei este definitiv. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările