Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Cu Poliţia la judecată-Părinţii cer despăgubiri în cazul fetiţei lovite pe trecerea de pietoni de un om al legii

0
30 Sep 2010 08:00:12
Autor: adevarul

În urmă cu aproape două luni, un autoturism Dacia Logan aparţinând Secţiei 4 de Poliţie a lovit o fetiţă de 12 ani chiar pe trecerea de pietoni. Părinţii nu vor să accepte explicaţiile oficiale date de IPJ şi faptul că fata lor, care va rămâne cu sechele, poate fi „scoasă" vinovată în acest caz

Pe data de 6 august anul acesta, viaţa Patriciei Olaru, în vârstă de 12 ani a fost schimbată iremediabil. În acea zi, în jurul orei 18.00, adolescenta a fost lovită în plin de o maşină a Poliţiei, la volanul căreia se afla agentul Viorel Mizdrea, de la secţia 4 Poliţie din Galaţi.

Dezinteres

În urma evenimentului rutier, fetiţa a avut nevoie de 18 zile de îngrijiri medicale şi potrivit părinţilor ei, cel care a accidentat-o a trecut o singură dată pe la spital pentru a se interesa despre starea ei de sănătate.

„În seara respectivă a venit la spital şi a spus că îi pare rău, dar că ea merită bătaie. Nu ştiu dacă este normal să se comporte aşa", ne-a declarat Laurenţiu Olaru, tatăl Patriciei.

În acest moment, există două variante ale nefericitei întâmplări, cea a Poliţiei şi cea familiei Olaru.

Dacă superiorii lui Mizdrea susţin că acesta se afla în misiune, cu maşina de serviciu având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, motiv pentru care poate fi exonerat de orice vină, părinţii Patriciei Olaru spun că fata trecuse strada pe trecerea de pietoni şi, mai mult, poliţistul nu avea semnalele acustice pornite.„Nu vreau ca acest caz să fie muşamalizat, iar acest om, care nu vrea nici măcar să plătească spitalizarea, să scape cu basma curată", a mai adăugat părintele.

Varianta părinţilor este susţinută, sub protecţia anonimatului, de un cititor al „Click" care a postat pe site-ul ziarului următorul comentariu:

„Spun eu, care eram acolo şi pot depune mărturie că maşina poliţiei nu avea semnal acustic pornit, ci numai luminos, iar după producerea impactului, au dat drumul la semnalul sonor (politiştii n.n)", a comentat userul Belea, AICI


Acţiune în justiţie

Drept urmare, în acest moment, părinţii au deschis acţiune în instanţă împotriva poliţistului.

Bogdan Silitră, avocatul lor a declarat, pentru „Adevărul de Seară":

„Sunt foarte multe elemente în acest caz care ne duc cu gândul la rea-voinţă din partea celor care-şi spun oamenii legii.", a spus acesta.

Mai mult, avocatul a lansat şi un apel către martorii respectivului eveniment.

„Fac un apel către martori să vină şi să dea declaraţii. Cu toţii avem copii şi nu ne dorim ca Doamne fereşte acela care ne nenoroceşte copilul să scape nepedepsit", a mai spus acesta

O fetiţă de 12 ani a fost călcată pe zebră de o maşină a Poliţiei. Oamenii legii dau vina pe copilă!


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările