Cum faci cel mai gustos sufleu de creier. Care sunt ingredientele care dau savoare preparatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatul se regăseşte în bucătăria românească de câţiva zeci de ani, cu influenţe din gastronomia franceză. Ingredientele de care avem nevoie se numără pe degete, însă e nevoie de atenţie la pregătirea sosului şi coacerea sufleului la cuptor.

Vom începe prepararea sufleului prin punerea la fiert a creierului în apă cu sare şi oţet. Este bine de reţinut că vom adăuga creierul după ce apa a început să fiarbă. ”După ce creierul a fiert 15 minute, îl scoatem şi îl răcim în apă, curăţându-l apoi de pieliţa pe care o are. Amestecăm apoi laptele, făina şi untul, punând sare şi piper, iar la urmă vom adăuga gălbenuşul de la ouă”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Creier de porc sau vită (400 de grame);

-Ouă-şase bucăţi;

-Lapte-300 de mililitri;

-Unt-125 de grame;

-Făină-100 de grame;

-Sare-trei grame;

-Piper-un gram;

-Oţet-50 de mililitri.

După ce este gata sosul, batem albuşurile de la şase ouă până se fac spumă şi le punem alături de creierul mărunţit într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu unt, preîncălzind cuptorul la 170-180 de grade. Vom lăsa sufleul să se coacă bine la cuptor pentru 20 de minute.

”Nu trebuie umplut vasul cu compoziţie decât trei sferturi din capacitate, pentru că, în timpul coacerii, albuşurile bătute vor mări volumul preparatului şi nu este de dorit să dea pe afară”, punctează maestrul Nichi Mărăcine.

După ce îl scoatem de la cuptor,  sufleul de creier se lasă puţin să se tempereze şi se poate servi apoi ca atare sau însoţit de legume fierte, alături de un pahar de vin demidulce roze.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite