Cum îţi îngrijeşti părul în sezonul rece. Sfaturile specialiştilor în cosmetică: hidratarea este cel mai important aliat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părul poate fi ajutat şi cu tratamente la salon. foto: Adevărul
Părul poate fi ajutat şi cu tratamente la salon. foto: Adevărul

Nu doar tenul şi buzele au de suferit odată cu scăderea temperaturilor, ci şi părul. Frigul excesiv şi vântul din sezonul rece afectează negativ structura firului de păr. Din acest motiv, părul devine aspur, uscat şi deteriorat. O îngrijire specială atunci când temperaturile scad vertiginos în termometre este singura soluţie pentru a te bucura de un păr sănătos, indiferent de vreme.

În sezonul rece, părul are nevoie de îngrijire specială. Pentru a-i reface rezistenţa, astfel încât să se descurce mai uşor, părul trebuie să fie reparat, hrănit şi protejat, atât la interior, cât şi la exterior. Pentru asta se pot folosi măşti, şampon, tratamente la salon sau acasă.

"Hidratarea părului este cea mai imporantă în această perioadă. Petrecem mai puţin timp la soare şi din acest motiv pigmenţii naturali din păr îşi pierd din culoare, ceea ce duce la o lipsă de strălucire a părului. Hidratarea se poate face măcar o dată pe lună la salon. Eu recomand un tratament cu keratină", ne-a declarat hairstylistul Mariana Filiuţă.

Hidratarea se poate face şi acasă cu tratamente naturiste. Masca pe bază de ou şi ulei de măsline este deseori folosite de doamne şi domnişoare în sezonul rece, cu efecte vizibile imediat. Este nevoie doar de un ou crud şi o lingură de ulei de măsline. Hidratarea este astfel asigurată – gălbenuşul de ou este bogat în grăsimi şi proteine, albuşul conţine enzime care elimină bacteriile iar uleiul de măsline acţionează precum un emolient. Masca trebuie lăsată pe păr aproximativ jumătate de oră.

La fel de imporante sunt şi produsele de îngrijire folosite în tratarea părului. Potrivit hairstylistului Mariana Filiuţă, "se recomandă ca produsele să fie profesionale şi recomandate de către persoane specializate. Produsele profesionale sunt de calitate mai bună, concentrate şi asigură o îngrijire mai bună a părului".

Alimentaţia are şi ea un rol important dacă dorim să avem un păr sănătos, îndiferent de vreme. Pentru acest lucru, alimentaţia trebuie să fie bogată în minerale, în special zinc şi magneziu. Sunt o soluţie şi suplimentele nutritive, dar asta doar după un consult al specialistului.

"Purtatul căciulii este absolut necesar atunci când afară este ger. Acest lucru sufocă însă rădăcina părului, iar de cele mai multe ori apare mătreaţa. Părul se îngraşă mai repede, glandele sebacee produc mai mult sebum ca un mod de protecţie a scalpului împotriva frigului. Este sănătos ca dimineaţa şi seara să periem părul de la rădăcină la vârf, aproximativ un minut. Se activează circulaţia sanguină la nivelul scalpului şi se tonifică rădăcina", ne-a explicat Mariana Filiuţă.

Nu sunt singurele sfaturi de la specialişti:

  • Nu ieşi afară cu părul umed, imediat dupa ce l-ai spălat. Este foarte sensibil şi poţi risca să se rupă sau să se despice foarte uşor
  • Foloseşte cât mai rar uscătorul de păr şi alte aparate care să facă părul sensibil la vremea rece de afară
  • Adaugă umiditatea necesară părului în acest anotimp prin balsam pe bază de alcool cetilic. Este cel mai bun agent de umidificare şi este derivat din nuca de cocos.
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite