Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Bacalbaşa vrea pensia specială înapoi. Cum justifică fostul deputat PSD atacarea în instanţă a legii care taie pensiile foştilor aleşi: Are caracter abuziv!

9
16 Apr 2021 12:32:21
Autor: Cornelia Mazilu
sursa: Arhivă Personală
sursa: Arhivă Personală

Peste 100 de foşti  parlamentari îşi cer pensiile speciale înapoi. Ei au dat în judecată secretariatele Camerei Deputatilor si Senatului şi solicită repunerea în plată. Pe listă se regăsesc şi doi cunoscuţi deputaţi gălăţeni: Nicolae Bacalbaşa (PSD) şi Victor Paul Dobre (PNL).

Lista a ieşit la iveală după ce, în ultimele zile, mai instanţe din ţară au înregistrat procese prin care foşti deputaţi şi senatori cer să intre din nou în posesia pensiilor speciale. Galaţiul se află pe locul trei cu 9 foşti parlamentatari, cele mai multe cereri fiind din Iaşi (15) şi Prahova (16). 

Pe listă figurează şi fostul deputat de Galaţi PSD, Nicolae Bacalbaşa, cunoscut în urma mai multor scandaluri rasiste, dar şi a jignirilor la adresa politicienilor din opoziţie.

În privinţa legii care l-a lăsat fără pensia specială, Bacalbaşa invocă principiul retroactivităţii şi precizeză că este o măsură cu „caracter abuziv”.

„Este vorba de Constituţia României care arată că nicio lege nu poate fi retroactivă. Consider că această măsură are un caracter abuziv. Atât am avut de declarat”, spune fostul deputat PSD, Nicolae Bacalbaşa. 

O explicaţie are şi fostul deputat liberal gălăţean Victor Paul Dobre. „Nu sunt jurist, dar e o chestiune de jurisdictie. Eu am luat doar vreo 2 luni, in jur de 10.000 de lei pe luna, pentru trei mandate”, a declarat Victor Paul Dobre, pentru G4Media. 

Reamintim că pensiile speciale pentru foştii parlamentari au fost eliminate în luna februarie 2021.  357 de parlamentari au votat pentru, niciunul împotrivă, în timp ce UDMR nu a votat.  

Potrivit ultimelor statistici publicate de Casa Naţională de Pensii Publice, în România există circa 9.600 de beneficiari de pensii speciale, respectiv 816 foşti diplomaţi, 780 foşti parlamentari şi funcţionari ai Parlamentului, 1.411 foşti piloţi în Aviaţia Civilă, 4.147 foşti magistraţi - procurori şi judecători - , 1.780 foşti grefieri şi 596 foşti membri ai Curţii de Conturi.

sursa: Arhivă Adevărul 

Vă recomandăm şi: 

Jigniri în Parlament. Bacalbaşa, despre un lider PNL: „Mirosea violent a alcool”. Replica: V-am adus pastilele! Regele a murit, bufonul a rămas acelaşi
 
Parlamentul a votat eliminarea pensiilor speciale ale foştilor colegi. Au rămas alte cinci categorii, unele de 20.000 lei lunar

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

bulldo8
16.04.2021, 12:48:58

Inca unul pe care l-a ratat Coboleanu

+3 (3 voturi)
Ludwig
16.04.2021, 12:53:08

Ariciul asta anestezist si cu ginecologul mitraliera, au facut de ras meseria de medic.

+6 (6 voturi)
Ovidiu Olariu
16.04.2021, 13:46:22

Cum sā nu fie nemultumit si cum sā nu cearā imperios tovarasul politruc dr. N. Bacalbasa sa isi pastreze pensia specialā ? Cum sā ramânā, el, si toti ceilalti politruci, care, de ani si ani de zile, cāpuseazā bugetul statului, farā acesti bani ? Ca sā vezi, câtā nedreptate ! Sa ajungā el, sarmanul, sa traiascā ca toti ceilalti pensionari din Romania numai din pensia pe bazā de contributivitate, care, oricum, este mai mare decât a celorlalti pensionari, pentru cā, de-a lungul vietii, tovarasul Bacalbasa a ocupat, ca si alti fosti parlamentari, si alte functii la stat, pentru care erau platiti mai bine decat restul salariatilor ! Aceastā "nedreptate" trebuie sa fie reparatā, nu-i asa, tovarase Bacalbasa ? ! Acest "fost" isi meritā cu atat mai mult pensia specialā pentru cā el nu s-a limitat numai sa ridice mana si sa voteze cand se luau decizii. El este unul din fostii parlamentari care si-a amuzat colegii din Parlament, "specializati" in mojicii, cu badaraniile lui. Putini badarani de o asemenea valoare au existat in Parlamentul Romaniei ! Pesedistul Bacalbasa si liberalul Victor Paul Dobre, precum si toti ceilalti o sutā de cersetori ex-parlamentari, trebuie neconditionat sa fie repusi in "drepturile" pe care si le-au acordat singuri ! Asa considerā ei cā trebuie sā functioneze dreptatea socialā ! Existā in Romania atati alti oameni, din diferite domenii de activitate, care ar fi meritat sa beneficieze de un spor suplimentar la pensie ! Nu li s-a acordat si nici nu l-au cerut ! In schimb, exact ei, cei care erau chemati sa intocmeascā legi si sā isi aducā aportul la bunul mers al tārii, si l-au acordat singuri ! Ajunge, lipitorilor, ajunge sugativelor, destul v-ati umplut buzunarele din banii publici ! Este momentul sa traiti si voi, la fel ca toti ceilalti pensionari, in functie de munca si de pregatirea pe care ati avut-o ! Este momentul ca pensiile "speciale" sa fie abrogate !

+9 (9 voturi)
Contra Gica
16.04.2021, 12:52:29

Dupa ce ca au dus tara la sapa de lemn, dupa ce ca ne-au facut o tara bananiera. Ei se simt neindreptatiti? Ar trebui injunghiati pe strada!

+3 (3 voturi)
marinescu nick
16.04.2021, 13:34:10

Retardatul asta s-a facut parlamentar doar pt a primi apoi pensie speciala,ca de facut ,nu a facut nimic concret,in afara mistoului de super prost gust care il caracterizeaza. Pensia speciala a fost tinta lui de la bun inceput. I se rupe lui de galateni....sau de romani in general. La cum le arata degetul la toti.... sper sa ramana doar cu vrutul,sociopatul asta......

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările