Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Cum va fi modernizată Faleza Dunării de la Galaţi, locul unicat în Europa. Zona de promenadă va fi spectaculoasă

5
16 Jun 2021 16:16:06
Autor: Cornelia Mazilu
Faleza Dunării din Galaţi, sursa: Primăria Galaţi
Faleza Dunării din Galaţi, sursa: Primăria Galaţi

Cea mai lungă faleză amenajată la malul Dunării va fi modernizată în urma unei investiţii de peste 100 de milioane de lei. Vor fi construite amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători şi biciclişti, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit turistic.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a început procedurile pentru modernizarea şi punerea în valoare ale Falezei Dunării. Este vorba de proiectul: „Revitalizarea turismului din Galaţi, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural şi natural de pe Faleza Dunării”.

„Este un pas important pe care îl facem pentru ca această zonă emblematică a oraşului, atât de îndrăgită de către gălăţeni şi de către vizitatori să fie pusă în valoare şi să devină mult mai atractivă. Să avem astfel o zonă spectaculoasă la malul Dunării pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut, îmbinând un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv şi unul de promenadă. Totul pentru că Faleza Dunării de la Galaţi merită să devină pe viitor un reper turistic apreciat”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.   

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 iulie, iar valoarea estimată a contractului este de aproape 2 milioane de lei, fonduri europene. Durata de realizare a contractului este de 8 luni.

În paralel, se desfăşoară procedurile de actualizare a Planului Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării, iar gălăţenii pot transmite edililor opiniile şi propunerile lor. De asemenea, Primăria şi Consiliul Judeţean au semnat un protocol pentru realizarea unui amplu proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea întregii faleze.

sursa: Primăria Galaţi

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, au semnat anul trecut un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului Revitalizarea turismului din Galaţi, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural şi natural de pe Faleza Dunării. Acesta urmează a fi depus pentru finanţare în perioada de programare 2021-2027. 

Faleza Dunării de la Galaţi este cea mai lungă faleză amenajată la malul fluviului şi, în acelaşi timp, locul unde pot fi găsită o expoziţie de sculptură în  metal unică în Europa prin prisma numărului de exponate, dar şi a notorietăţii autorilor (artişti foarte cunoscuţi din 12 ţări).

Pe faleză vor fi amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători şi biciclişti, zone de cafenea, două parcări subterane, grădini cu flori, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit cultural şi turistic. Elementul central în jurul căruia se va dezvolta proiectul de modernizare a falezei Dunării îl constituie lucrările de sculptură în metal realizate în cadrul taberelor de sculptură din anii 1976, 1977 şi 1991. Pe Faleza Dunării din Galaţi se află aproape 40 de opere de artă.

sursa: Primăria Galaţi

Faleza Dunării este proprietatea publică a municipiului Galaţi şi principalul loc de promenadă pentru locuitorii oraşului, având o lungime de aproximativ trei kilometri şi o suprafaţă totală de aproximativ 200.000 mp.

Vă recomandăm şi: 

Cel mai important obiectiv turistic din Galaţi, propus pentru o amplă reabilitare. Ce presupune acest lucru
 
Turnul în stil american de la Dunăre, care se vede din patru zări. A fost ridicat de comunişti, chiar în „oraşul roşu“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

cristiancristian
16.06.2021, 17:10:36

Oare ziaristilor astora nu le e rusine? A cata oara domnisoara Mazilu, saruta in dos Consiliul judetean si pe tovarasul Fotea? Oare in 30 de ani nu ati invatat ca la Galati PSD nu face nimic, doar praf in ochi? Evident ca ati invatat, dar spaga si bagatul in seama cu ''sefu'' sunt mai importante decat deontologia jurnalistului... poate si un apartament, acolo, sa fie de zestre.

-1 (3 voturi)
Ludwig
16.06.2021, 17:55:05

In galati si braila se voteaza psd de 30 de ani...acolo e o saracie ca in etiopia, dar probabil asta le place la cei de acolo de voteaza psd. Faleza aia este exact de pe timpul impuscatului asa, cu niste figurine metalice de scuipi in san cand le vezi de spaima, astfaltul e rupt si toata faleza se scufunbna in dunare de la eroziune...Auzi tu piste de alergare cand acolo fug toti doar ..de raspundere...

+3 (5 voturi)
Cristi Cristi
16.06.2021, 18:38:38

Da bã ludwig,de acord cu tine ca psd-istii sunt râtani dar uite ce a facut unul din gasca ta dupa ce a devenit primar la Galati https://adevarul.ro/locale/galati/ce-au-promis-ce-au-facut-noul-galati-primarului-stan-s-a-dovedit-vechi-ingropat-studii-fezabilitate-desene-frumos-colorate-1_573594e85ab6550cb8e5b91b/index.html

-6 (6 voturi)
Cristi Cristi
16.06.2021, 18:40:16

Tu nici nu ai mirosit aerul din Galati si te apuci sa comentezi ca o tutã.

-4 (4 voturi)
Ludwig
17.06.2021, 09:04:42

Esti destept foc! Marius stan a candidat de la unpr-ul traseistilor oprea si ontanu, nu de la usr....asta dupa ce a fost la psd multi ani..

+3 (5 voturi)
Modifică Setările