Cum se pregăteşte apetisanta iofca cu brânză sărată. Ce mâncare tradiţională  însoţeşte preparatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iofca este un aperitiv delicios ce se pregăteşte rapid şi de către necunoscătorii în ale bucătăriei. Sunt necesare doar câteva ingrediente şi de puţină atenţie la realizarea compoziţiei şi tratarea ei termică alături de aluat pentru a obţine un preparat cu un gust deosebit.

Începem prin  a amesteca făina, sarea şi apa, iar aluatul format îl vom întinde cu sucitorul, astfel încât să aibă grosimea de un centimetru. Tăiem apoi aluatul în forme rotunde, pătrate sau romburi. după preferinţă, cu laturile de doi centimetri.

”Aluatul tăiat astfel în formele dorite îl vom fierbe, putând adăuga puţină sare, iar după ce îl scoatem din recipient, îl vom lăsa la scurs. Într-un castron vom amesteca brânza de oi care va fi în prealabil rasă cu gălbenuşurile de ou şi smântâna. Punem apoi formele de aluat într-un vas termorezistent alături de compoziţia amintită, nu înainte de a tăia şi distribui uniform untul pe întreaga suprafaţă a preparatului”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente pentru aluat:

-Făină-400 de grame;

-Trei gălbenuşuri de ou;

-Sare-un vârf de cuţit;

-Apă-50 de mililitri.

Ingrediente pentru umplutură:

-Brânză sărată de oaie-300 de grame;

-Unt-80 de grame;

-Smântână-100 de mililitri.

Cuptorul va fi setat la 170 de grade Celsius, urmând să lăsăm preparatul nostru pentru 10-15 minute să se pătrundă bine. După ce scoatem iofca de la cuptor, o lăsăm să se tempereze, o porţionăm şi o putem servim ca un aperitiv.

Ciuperci umplute ca la Cluj

Compoziţia pe care o folosi pentru a umple ciupercile este una asemănătoare celei folosite la sarmale. Începem prin a toca carnea de porc, curăţăm şi spălăm ceapa, după care o tăiem mărunt şi o călim în puţin ulei.

”Amestecăm carnea tocată, orezul, pe care îl vom fierbe puţin în prealabil, şi ceapa, apoi punem oul, pătrunjelul, sare şi piper după gust, iar umplura noastră este gata. Spălăm şi curăţăm ciupercile, după care le tăiem cozile, pe care le vom sota alături de ceapă”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

Imagine indisponibilă

Ciuperci umplute FOTO www.divahair.ro

Ingrediente:

-Ciuperci-un kilogram;

-Carne de porc-250 de grame;

-Orez-50 de grame;

-Pătrunjel-o legătură;

-Smântână-50 de mililitri;

-Ceapă-o bucată;

-Făină-două linguri;

-Ulei-100 de mililitri;

-Ou-o bucată;

-Sare şi piper după gust;

-Boia dulce-un vârf de cuţit;

-Apă-100 de mililitri.

Vom umple apoi ciupercile cu compoziţia amintită, le tăvălim prin puţină făină şi le vom aşeza într-o tavă unsă în prealabil cu puţin ulei, urmând să le lăsăm la cuptor pentru 30 de minute. Pregătim în acest interval de timp un rântaş. Vom încinge 50 de mililitri de ulei, peste care punem făină, boia dulce şi smântână, amestecând permanent pentru ca ingredientele să nu se lipească.

După 15-20 de minute de tratament termic, vom lua sosul de pe foc, urmând să îl punem peste ciupercile umplute, presărând şi puţin pătrunjel deasupra, şi le vom servi alături de pâine de casă şi un pahar de vin alb, de preferinţă o Fetească.

Pe aceeaşi temă: 

Cum pregătim rapid o gustoasă pâine de casă fără drojdie. Preparatele ca la bunica care se mai pot obţine din aluat

Cum se pregăteşte deliciosul pui cu sos de ardei copt, mâncarea copilăriei pentru mulţi români

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite