Cum se pregăteşte apetisanta tocană secuiască cu sos de smântână. Desertul delicios care însoţeşte preparatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: livit.ro
Foto: livit.ro

Preparatul este unul din tradiţie în România, se pregăteşte rapid şi necesită doar câteva ingrediente. Secretul obţinerii unei gust apetisant stă în sotarea cărnii de porc în unt cu ulei, peste care vom adăuga şi lapte.

Începem prin a curăţa şi toca ceapa, iar carnea de porc o tăiem în bucăţi mai mari şi o punem la prăjit. După ce carnea capătă o culoare aurie şi se frăgezeşte, vom adăuga ceapa, sotând astfel cele două ingrediente la foc potrivit.

”Punem şi laptele în recipientul unde prăjim carnea şi ceapa, cu menţiunea că prăjirea se face în unt cu puţin ulei pentru a da savoare preparatului. Vom separa gălbenuşurile de la două ouă, acestea trebuind lăsate la temperatura camerei pentru a nu răci preparatul când legăm sosul, iar smântâna pe care o vom folosi trebuie să conţină peste 30% grăsime”, ne dezvăluie câteva mici secrete ale preparatului Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Carne de porc-850 de grame;

-Ceapă-două bucăţi;

-Sare-10 grame;

-Piper-5 grame;

-Unt-50 de grame;

-Lapte-100 de mililitri;

-Ouă-două bucăţi;

-Pătrunjel-o legătură;

-Oţet-5 grame.

După  ce carnea s-a pătruns bine, vom adăuga cele două gălbenuşuri şi smântâna, legând astfel sosul. Pentru a da savoare  preparatului, puteţi adăuga şi hribi, dar şi un căţel de usturoi, dacă alegeţi să folosiţi carne de pasăre sau de oaie în locul celei de porc.

Puţin pătrunjel tocat şi adăugat la final va defini gustul delicios al preparatului. Tocana secuiască cu sos de smântână se serveşte cu mămăligă şi brânză de burduf.

Cremă de mere cu frişcă şi vanilie

Începem prin a înlătura coaja şi cotorul merelor, punându-le apoi la fiert în apă într-un recipient. După 15-30 de minute de fierbere, vom scoate merele, pe care le vom da printr-un mixer sau o sită deasă.

crema de mere cu frisca si vanilie Galati

FOTO www.bucataras.ro

Ingrediente:

-Mere-250 de grame;

-Zahăr-30 de grame;

-Frişcă-200 de grame;

-Zahăr vanilat-5 grame.

”Vom băga la frigider mărul pasat, astfel încât să prindă o anumită consistenţă şi batem apoi frişca. De preferat este să folosim smântână de frişcă. Amestecăm mărul cu frişca şi punem zahărul vanilat pentru a da o aroma specială desertului nostru”, explică maestrul Nichi Mărăcine.

Crema de mere cu frişcă şi vanilie se poate servi cu sirop, dulceaţă sau îngheţată, în funcţie de preferinţa fiecăruia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite