Cum se pregăteşte apetisantul păstrăv în crustă de sare la cuptor. Garnitura ideală cu care se serveşte preparatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatul se poate pregăti foarte uşor şi de către un neavizat în arta gastronomiei. Gustul deosebit al păstrăvului este dat de o combinaţie de condimente, dar şi de un mic truc care împiedică sărarea excesivă a peştelui.

Începem prin a spăla şi eviscera păstrăvul, curăţând şi solzii. Punem bucăţile de păstrăv într-un prosop de bucătărie pentru a se usca bine, după care presărăm sare peste ele şi le stropim cu zeamă de lămâie, lăsându-le o noapte în repaus.

”Vom condimenta apoi păstrăvul cu rozmarin, cimbru, crenguţe de mărar şi îl vom stropi din nou cu zeamă de lămâie, lăsându-l în repaus într-o tavă, pe hârtie de pergament. Vom amesteca sarea iodată cu albuşul de la două ouă şi 150 de mililitri de apă până devine un amestec omogen. Acest amestec îl vom aşeza apoi într-o tavă, iar înainte de a pune peştele, vom pune o altă foaie de hârtie de pergament, astfel încât păstrăvul să nu se săreze excesiv, după care introducem tava la cuptor”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Păstrăv-patru bucăţi;

-Sare iodată-două kilograme;

-Rozmarin şi cimbru-câte un vârf de cuţit;

-Zeamă de la o lămâie;

-Apă-150 de mililtri;

-Albuşul de la două ouă.

Setăm temperatura la 200 de grade şi lăsăm păstrăvul la cuptor pentru 30 de minute, după care îl scoatem şi îl lăsăm să se tempereze puţin. Vom decoperta crusta de sare şi hârtie de pergament cu ajutorul unui cuţit, astfel încât să scoatem doar o porţiune care acoperă peştele şi extragem apoi cu grijă fileurile de păstrăv. Păstrăvul în crustă de sare poate fi servit cu orice garnitură dorim, recomandarea maestrului Nichi Mărăcine fiind prazul cu aromă de usturoi, miere, rozmarin şi nuci.

Clătite cu brânză şi sos de smântână cu miere

Amestecăm laptele cu apa minerală, ouăle, făina, zahărul, sarea şi uleiul de floarea soarelui până când devine un amestec omogen, pe care îl vom pune la frigider pentru 30 de minute.

”Vom executa apoi foile de clătite, care trebuie să fie de o dimensiune relativ mare, deoarece aici este secretul acestui desert. Vom împărţi foaia mare de clătite în patru bucăţi, pe care le vom tăia în alte bucăţi, astfel încât, la final, să rezulte câte 10 foi mai mici din fiecare din cele patru foi mari, pe care le vom umple apoi cu o compoziţie de brânză de vacă, smântână, zahăr, miere de albine, coajă de lămâie şi portocală şi esenţă de vanilie, şi le vom rula. Vor ieşi practic ca nişte cornuleţe, dar de dimensiuni mai mari”, punctează maestrul Nichi Mărăcine paşii importanţi din realizarea desertului.

Imagine indisponibilă

Clătite cu brânză şi sos de smântână cu miere FOTO ourdailyfood.ro

Ingrediente pentru clătite:

-Lapte-300 de mililitri;

-Apă minerală-200 de mililitri;

-Ouă-două bucăţi;

-Făină-170 de grame;

-Zahăr-50 de grame;

-Sare-un vârf de cuţit;

-Ulei de floarea soarelui-50 de mililitri.

Ingrediente pentru compoziţia cu care umplem clătitele:

-Brânză de vacă-500 de grame;

-Smântână-100 de grame;

-Zahăr-50 de grame;

-Miere de albine-50 de grame;

-Coajă de lămâie şi portocală-50 de grame;

-O sticluţă de esenţă de vanilie.

Aşezăm clătitele într-un vas termorezistent şi vom face un sos din smântână (150 de grame), miere de albine (50 de grame) şi lapte (70 de mililitri), pe care îl vom turna peste clătite. Introducem vasul la cuptor, care va fi încins la 180 de grade, pentru 20 de minute.

Când le scoatem, clătitele vor fi rumenite şi pufoase. Le vom ridica cu atenţie din vasul termorezistent şi le vom aşeza pe o farfurie, iar după preferinţă le putem pudra cu zahăr, putând servi la ele şi puţină miere de albine.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite