Cum se pregăteşte apetisantul şniţel în crustă de nucă. Planta aromată care-i desăvârşeşte gustul, despre care se spune că aduce nemurirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şniţel în crustă de nucă Foto: www.teoskitchen.ro
Şniţel în crustă de nucă Foto: www.teoskitchen.ro

Preparatul necesită doar câteva ingrediente şi se poate pregăti foarte uşor, chiar şi de către cei care nu au deloc experienţă în bucătărie. Gustul său savuros este dat de combinaţia dintre nucă, pesmet şi parmezan, iar o plantă folosită încă din antichitate oferă o savoare aparte şniţelului.

Începem prin a porţiona  puiul, îl aplatizăm cu un ciocan de şniţele şi îl sărăm şi piperăm după gust. Trecem apoi carnea prin făină şi ouăle bătute, iar apoi prin amestecul de parmezan, miez de nucă şi câteva frunze de salvie tocate mărunt.

Considerată sacră în Antichitate, când se organizau adevărate ritualuri pentru culegerea ei, salvia este un excelent medicament, nu doar un condiment nelipsit din bucătărie. Un vechi proverb chinezesc spune că „cine are salvie în casă nu lasă bătrâneţea să se apropie“.

Ingrediente pentru cinci porţii:

-Piept de pui dezosat-500 de grame;

-Miez de nucă-100 de grame;

-Pesmet-150 de grame;

-Parmezan-80 de grame;

-Ouă-trei bucăţi;

-Făină-50 de grame;

-Salvie uscată-un gram;

-Ulei de floarea soarelui-50 de grame;

-Sare şi piper după gust.

”Prăjim apoi şniţelele într-o tigaie cu ulei încins, având grijă să le întoarcem constant pe ambele părţi. După ce s-au pătruns bine, le vom scoate într-o sită sau le vom pune pe o hârtie absorbantă pentru a se elimina surplusul de ulei”, punctează maestrul Nichi Mărăcine.

Înainte de a le servi, pregătim o salată cu puţină zeamă de lămâie, combinaţia amintită oferindu-ne o masă consistentă şi apetisantă în egală măsură.

Sufleu de mămăligă

 Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le batem spumă, iar urda, smântâna, gălbenuşurile şi caşcavalul ras le amestecăm, punând şi puţină sare. Punem compoziţia amintită peste mămăliga călduţă şi la sfârşit adăugăm şi albuşurile bătute.

”Vom lua un vas Ena sau mai multe, în funcţie de numărul de porţii pe care vrem să le avem la masă, punem mămăliga şi compoziţia doar pe trei sferturi din vas, iar la final ungem cu puţin ulei sau untură. Facem acest lucru pentru că, în timpul procesului termic, compoziţia va creşte şi nu vrem să constatăm că sufleul nostru a dat pe afară”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

sufleu de mamaliga Galati

Sufleu de mămăligă FOTO www.retetadeazi.ro

 Ingrediente pentru şase porţii:

-Mămăligă-400 de grame;

-Urdă-250 de grame;

-Smântână-250 de grame;

-Ouă-două bucăţi;

-Caşcaval ras-100 de grame;

-Ulei sau untură-50 de grame.

Cuptorul va fi încins în prealabil la 170-180 de grade, urmând să lăsăm sufleul la copt pentru 15 minute. După ce închidem focul, vom lăsa preparatul pentru alte cinci minute în cuptor, scoţându-l apoi şi servindu-l ca atare sau însoţit de un ou ochi, brânză, smântână sau chiar tochitură.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite