Cum se pregăteşte deliciosul escalop a la zingara. Secretele sotării ingredientelor care dau savoare preparatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: www.gustos.ro
Foto: www.gustos.ro

Gustul apetisant al escalopului stă în combinaţia de carne de porc, ciuperci, bacon şi mirodenii şi, mai ales, în ordinea corectă de adăugare a ingredientelor, dar şi în preparea termică a acestora.

Vom începe prin a aplatiza carnea de porc cu un bătător de şniţele, o dăm cu sare, cimbru şi piper şi o lăsăm pentru câteva minute pentru a prelua aroma de la condimente. Tocăm apoi ceapa, spălăm şi curăţăm ciupercile, dacă sunt proaspete., iar dacă sunt la conservă, le vom clăti în câteva ape şi le punem la scurs.

”Punem uleiul la încins pentru a prăji carnea. În timpul preparării termice a cărnii, vom tăia baconul în fâşii subţiri, urmând să le adăugăm la final. Vom întoarce carnea pe ambele părţi, la foc moderat, pentru a se pătrunde bine. Nu trebuie să prăjim carnea prea tare pentru că se va usca şi nu este de dorit acest lucru”, ne dă câteva detalii Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, despre modul cum se prepară termic carnea de porc.

Ingrediente pentru şase porţii:

-pulpă de porc feliată-un kilogram;

-Ceapă-500 de grame;

-Ciuperci-500 de grame;

-Uei de floarea soarelui-100 de mililitri;

-Sare şi piper-un vârf de linguriţă;

-Făină-100 de grame;

-Cimbru-un vârf de linguriţă;

-Dafin-o foaie;

-Bacon sau pastramă afumată-150 de grame;

-Pastă de tomate-50 de grame;

-Roşii-o bucată mai mare (200 de grame);

-Usturoi-20 de grame;

-Pătrunjel-o legătură.

În uleiul în care am prăjit carnea vom adăuga ceapa, mestecând uşor şi continuu, apoi ciupercile şi aromele. Este vorba de o foaie de dafin, cimbru, sare şi piper. Putem pune şi puţin vin, dar la fel de bine merge şi puţină apă, iar apoi vom lăsa ingredientele să se soteze la foc mic, sub protecţia unui capac.

”După ce ceapa şi ciupercile s-au înmuiat, vom adăuga roşia tăiată cuburi şi pasta de tomate. La final punem şi baconul pentru că acesta trebuie să fiarbă şi nu să se prăjească, astfel încât să-şi lase puţin din aromă”, explică maestrul Nichi Mărăcine.

Vom lăsa ingredientele să fiarbă la foc mic pentru alte 10-15 minute, mai completăm cu puţină apă sau vin, dacă considerăm că nu s-a format suficient sos, şi punem şi bucăţile de carne prăjite în prealabil. Gustăm şi, după preferinţă, mai punem puţină sare şi piper, adăugăm şi pătrunjelul tocat mărunt, iar preparatul nostru este gata.

Escalopul a la zingara se serveşte alături de o garnitură de legume, orez, piure sau cartofi natur, după preferinţa fiecăruia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite