Cum se pregăteşte gustoasa tocăniţă de ceapă cu ouă. Desertul din copilărie care însoţeşte preparatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeta este foarte simplă şi necesită doar câteva ingrediente, care se găsesc, de regulă, în fiecare gospodărie. Secretul gustului delicios al tocăniţei stă în sotarea cepei cu ouăle şi ardeii graşi, la care se adaugă aroma deosebită a unor condimente tradiţionale.

Dacă am rămas cu prea multe ouă roşii după Paşte, le putem folosi oricând pentru a pregăti o delicioasă tocăniţă de ceapă cu ouă. Începem prin a spăla şi curăţa ceapa şi ardeii, pe care îi vom tăia julienne.

”Vom pune ceapa la călit, la foc moderat, pentru a nu se carameliza. După ce se înmoaie uşor, vom adăuga ardeii şi dacă considerăm necesar, vom pune şi puţină apă. Adăugăm şi puţină sare, dar şi boiaua, foaia de dafin, piperul, iar spre finalul tratamentului termic vom mai pune cam 800 de mililitri de apă, în care vom dizolva o lingură de făină pentru a îngroşa sosul”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Ouă-7-8 bucăţi;

-Ceapă-700-800 de grame;

-Ulei-80 de mililitri;

-Ardei gras-două bucăţi;

-Boia dulce-un vârf de cuţit;

-Făină-o lingură;

-Sare şi piper, după gust;

-Dafin-o frunză;

-Cimbru-câteva boabe;

-Mărar-o legătură.

După ce tocăniţa începe să capete consistenţă, vom pune şi ouăle fierte tăiate în două şi vom lăsa ingredientele să fiarbă pentru cinci minute. Nu este greşit dacă în mâncare adăugăm şi roşii tăiate mărunt, dar şi puţină afumătură. Dacă considerăm că e nevoie, mai putem pune apă, dar nu multă, astfel încât tocăniţa să nu se transforme în supă.

La final, după ce am oprit focul, vom adăuga şi mărar tăiat mărunt, care va conferi o aromă aparte mâncării. Tocăniţa de ceapă cu ouă se serveşte cu mămăligă, alături de murături sau castraveţi muraţi.

Biscuiţi de casă

Reţeta este foarte uşor de pregătit, chiar şi pentru cei neavizaţi în ale bucătăriei. Amestecăm untul cu zahărul, adăugăm zahărul vanilat, zahărul, gălbenuşul de ou, iar la final şi făina.

Imagine indisponibilă

FOTO crestinortodox.ro

Ingrediente:

-Făină-450 de grame;

-Unt-250 de grame;

-Zahăr-150 de grame;

-Zahăr vanilat-un plic;

-Sare-un vârf de cuţit;

-Gălbenuşul de la un ou.

”Vom obţine un aluat uşor lipicios. Va trebui să insistăm asupra frământării acestui aluat chiar 10-15 minute pentru că untul se va încorpora mai greu alături de celelalte ingrediente.Vom lăsa apoi aluatul două ore la rece, după care îl vom întinde în foi cam de grosimea unui creion şi cu ajutorul diferitelor forme pe care le avem în casă vom realiza biscuţii noştri”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine

Vom aşeza apoi biscuţii într-o tavă cu făină, urmând să îi coacem pentru 12 minute, la o temperatură de 170 de grade. După ce îi scoatem din cuptor, îi vom lăsa să se răcească şi îi putem servi. Biscuiţii de casă se pot păstra foarte bine timp de câteva săptămâni în borcane închise ermetic, mergând apoi serviţi la o cafea sau un ceai.

.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite