Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Cum se pregăteşte apetisanta tartă de brânză cu spanac. Ingredientele care-i dau savoare

0
14 Jan 2020 04:20:17
Autor: Valentin Trufasu
Foto: www.retetepractice.ro
Foto: www.retetepractice.ro

Tarta de brânză cu spanac este aperitivul perfect după sărbătorile de iarnă, când mulţi dintre noi încearcă să consume preparate cu mai puţină carne sau chiar deloc. Secretul gustului său extraordinar stă în sotarea ingredientelor din compoziţie, dar şi în coacerea tartei.

Începem prin a amesteca făina cu gălbenuşul de ou, punem două linguri cu apă, apoi sarea, untul şi brânză sărată, în această ordine, până devin un aluat omogen. Îl acoperim cu o folie şi îl băgăm la frigider pentru 30 de minute.

”Dacă cumpărăm spanacul congelat, aşa cum se întâmplă, de regulă, în sezonul rece, îl vom fierbe în apă cu sare şi îl vom stoarce bine. Curăţăm apoi şi tocăm ceapa, pe care o vom sota uşor, punem apoi spanacul scurs foarte bine, adăugăm sare după gust, puţin usturoi tocat pentru aromă, după care luăm vasul de pe foc şi adăugăm brânza şi ouăle, temperând astfel compoziţia”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente pentru tartă:

-Făină-150 de grame;

-Brânză sărată-100 de grame;

-Sare-un vârf de cuţit;

-Unt-50 de grame;

-Un gălbenuş de ou;

-Două linguri de apă rece.

Ingrediente pentru compoziţie:

-Brânză uscată de oaie sau parmezan-100 de grame;

-Ouă-patru bucăţi;

-Ceapă-două bucăţi;

-Pătrunjel-o legătură;

-Mărar-o legătură;

-Usturoi-doi căţei;

-Smântână-100 de grame

-Brânză de vacă-250 de grame;

-Spanac proaspăt sau congelat-450 de grame.

Adăugăm apoi şi smântâna, iar la final vom omogeniza compoziţia punând brânză de oaie uscată sau parmezan. Încingem cuptorul la 170 de grade, luăm o tavă pe care o ungem cu ulei, punem aluatul întins cu ajutorul unui sucitor şi îl coacem la 180 de grade timp de 10 minute.

Lăsăm aluatul să se tempereze puţin, adăugăm compoziţia de spanac, presărăm deasupra puţină brânză sărată şi introducem tarta la cuptor pentru 30 de minute. După ce o scoatem de la cuptor, tarta cu brânză şi spanac se poate servi ca aperitiv.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările