Cum se pregăteşte delicioasa salată de morcovi cu maioneză şi caşcaval. Mâncarea apetisantă care însoţeşte preparatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salată de morcovi cu maioneză şi caşcaval Foto: lataifas.ro
Salată de morcovi cu maioneză şi caşcaval Foto: lataifas.ro

Reţeta este foarte simplă şi extrem de gustoasă. Combinaţia de salată cu morcov, maioneză şi caşcaval este un adevărat festin pentru pupilele gustative.

Începem prin a fierbe ouăle, le curăţăm de coajă şi radem doar albuşul. Gălbenuşurile le vom folosi pentru a pregăti o gustoasă maioneză de casă, amestescându-le cu puţin ulei. Vom curăţa apoi morcovii şi merele, pe care le vom rade, ca şi caşcavalul. Curăţăm ceapa de coajă, o opărim puţin şi o tăiem rondele.

”Vom construi, ca să spun aşa, salata într-un castron, pe mai multe straturi, asemeni unei tarte. Vom începe prin a pune ceapa, apoi mărul ras, ungem apoi cu maioneză, adăugăm morcovul ras, ca şi albuşul, caşcavalul şi, din nou, maioneză. Ultimul strat ar trebui să fie din albuşul de ou ras, după ce înainte am adăugat încă un strat de maioneză”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediiente pentru patru porţii:

-Morcovi-200 de grame;

-Caşcaval-200 de grame;

-Mere-300 de grame;

-Ceapă-o bucată;

-Ouă-patru bucăţi.

Salata de morcovi cu maioneză şi caşcaval se serveşte cu pâine prăjită, iar cei care doresc să mai atenueze puţin din grăsimea maionezei pot stoarce lămâie peste preparat.

Ciorbă de raci olteneşti

Începem prin a face un sos din pătrunjel, cimbru şi usturoi, pe care le vom căli alături de ceapă şi morcovi. Ardeii (uscaţi şi rehidrataţi, dacă vrem să obţinem un preparat tradiţional oltenesc) îi vom umple cu un amestec format din ceapă, ulei, mălai de porumb şi făină.

Vom pune puţină apă ca să se înmoaie legumele şi apoi aşezăm ardeii umpluţi în acelaşi vas, peste care vom aşeza o farfurie, astfel încât să stea presaţi în recipientul unde îi vom fierbe.

Imagine indisponibilă

Ciorbă de raci olteneşti FOTO savoriurbane.com

Ingrediente:

-Ardei potriviţi ca dimensiune-15-20 de bucăţi;

-Carne tocată-un kilogram;

-Orez-100 de grame;

-Ceapă-250 de grame;

-Pastă de tomate-50 de grame;

-Pătrunjel-o legătură;

-Ulei-50 de mililitri;

-Sare şi piper după gust;

-Cimbru-o crenguţă;

-Morcovi-două bucăţi;

-Ţelină sau păstârnac-150 de grame;

-Usturoi-un căţel sau doi;

-Mărar-câteva cozi

”Când ardeii sunt gata, îi vom acri puţin cu pastă de tomate şi zeamă de lămâie. Se taie apoi frunze de pătrunjel şi de ţelină deasupra, iar la momentul servirii se pune şi o lingură de smântână”, oferă câteva ponturi maestrul Nichi Mărăcine pentru a obţine un preparat delicios.

Ciorba de raci olteneşti se serveşte cu pâine de casă tradiţională.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite