Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Cum primeau mită angajatele Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei pentru eliberarea de cărţi de identitate cu declaraţii în fals

6
28 Feb 2019 15:56:59
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Femeile au determinat mai multe persoane să declare sau să completeze, în fals, pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, că au consimţământul titularilor spaţiului de locuit, unde urmau să-şi stabilească domiciliul, semnând personal la rubrica ”Consimţământul titularului spaţiului de locuit” în locul acestora.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui V.A şi C.A.E.. pentru luare de mită în formă continuată (13 acte materiale) şi instigare la fals în declaraţii în formă continuată (5 acte materiale), respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (7 acte materiale) şi C.M., persoană fără calitate specială, pentru trafic de influenţă în formă continuată (8 acte materiale).

”În cursul  anilor 2013 -2014, inculpatele V.A. şi C.A.E., în calitate de referenţi în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Galaţi, în baza aceloraşi rezoluţii infracţionale, au primit, în mod direct diverse sume de bani, bunuri sau alte foloase în vederea îndeplinirii, neîndeplinirii sau urgentării unor acte care intrau în îndatoririle acestora de serviciu, respectiv primirea şi verificarea documentelor necesare eliberării cărţilor de identitate, precum şi eliberarea acestora”, susţin reprezentanţii Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

Una dintre angajatele Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Galaţi, V.A. a determinat mai multe persoane să declare sau să completeze, în fals, pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, că au consimţământul titularilor spaţiului de locuit, unde urmau să-şi stabilească domiciliul, semnând personal la rubrica ”Consimţământul titularului spaţiului de locuit” în locul acestora.

De asemenea, în perioada august-septembrie 2014, C.M. a pretins şi primit sumele de 2.310 de euro şi 850 de lei de la mai multe persoane, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Galaţi, Serviciul Public Comunitar Permise Conducere şi Înmatriculare Auto Galaţi, Registrul Auto Român, precum şi asupra angajaţilor unei şcoli de şoferi din municipiul Galaţi,

”Li s-a promis că îi va determina pe aceştia să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv eliberarea unor documente cu privire la verificarea tehnică a autoturismelor fără efectuarea acesteia, eliberarea unor cărţi de identitate fără respectarea prevederilor legale, eliberarea unor permise de conducere fără susţinerea probelor teoretice şi practice,  întocmirea unor dosare cu privire la absolvirea cursurilor pentru susţinerea examenului în vederea obţinerii permisului de conducere, fără urmarea acestora”, mai spun reprezentanţii Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

kitty kat
28.02.2019, 17:26:10

Mai cåutati, cå sigur mai gåsiti si pe altii!

+2 (2 voturi)
Galeriu Crestinu
1.03.2019, 01:40:15

...asa au umplut tara de teroristi muzulmani....

+1 (1 vot)
Nicolae Ceausescu
28.02.2019, 17:46:49

Mie mi-au cerut copii dupa actul de propietate. Alea de ce nu cereau. Vedeti ca-s mai multi. Cautati si la seful serviciului si toata filiera.

+2 (2 voturi)
Lucian Nechifor
28.02.2019, 17:49:03

Că au luat bani pentru a-și face treabă pt care primesc salariile este rău,dar și obligația de a aduce adeverință și acea declarație a proprietarului este aberantă chiar abuzivă ținând cont că eliberarea la cerere al actului de identitate este obligatorie așa cum dacă nu-ți faci sau nu-ți schimbi buletinul la timp te amendează.Asa că ar trebui eliminată aceasta adeverință și declarația pe propria răspundere să o facă doar cel care își face buletinul iar dacă notificările trimise de autorități la adresa declarată nu ajung la destinatar este vina declarantului și își asumă consecințele.In Spania așa se face și nu mai plimbă lumea pe la o sută de birouri pt o adeverință.Omul își plătește taxa pt eliberare DNI la bancă și se prezintă la biroul respectiv de la politie cu chitanță și aici se rezolvă în 5 minute,totul cu programare .Asta înseamnă să respecți timpul contribuabilii care le plătește salariile funcționarilor publici

Nicolae Ceausescu
28.02.2019, 20:38:51

Daca nu ai toate actele poti solicita CI provizorie (valabila 1 an). Nu poate sa-ti dea CI fara mutatie. Nu stiu unde au adrese moldovenii lui Basescu transformati in romani.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările