Cum a scăpat „plasticianul vedetelor“, după şase ani, de acuzaţia de ucidere din culpă. O femeie a murit după o liposucţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Călin Doboş, şeful unei clinici de chirurgie plastică din Galaţi, a fost acuzat de procurori că i-a perforat intestinul unei paciente în timpul unei liposucţii, iar la scurt timp femeia a murit. În cursul procesului, numeroase probe au fost excluse din dosar pe motiv că au fost nelegal administrate.

Judecătoria Galaţi l-a achitat, pe 7 noiembrie, pe medicul Călin Doboş pentru acuzaţia de ucidere din culpă. Procurorii l-au acuzat de moartea unei tinere de 37 de ani care venise pentru o operaţie la clinica sa privată din Galaţi, pacientei fiindu-i perforat intestinul în timpul unei intervenţii de liposucţie care a avut loc în 2013

În cazul celei de-a doua fapte de care era acuzat, exercitarea fără drept a unei profesii, instanţa a constatat că aceasta s-a prescris, în condiţiile de la data faptei au trecut şase ani. Decizia instanţei nu este definitivă, fiind deja atacată cu apel de Parchet.

Medicul Călin Doboş a ajuns cunoscut în România pentru că a efectuat modelări de sâni, rinoplastii, lipoaspiraţii, liftingurile faciale, injecţii cu Botox sau acid hialuronic pentru mai multe persoane cunoscute, cum ar fi Dana Săvuică şi Viorel Lis . Doboş a susţinut constant că avea dreptul să opereze din 2010, chiar dacă nu-şi finalizase studiile de specialitate.

„Am constatat că se pare că s-a intervenit în mod greşit de către medicul care a preluat pacienta cât a fost internată la Spitalul de Urgenţă. Peste toate acestea s-ar fi suprapus şi infecţia cu o bacterie care provine dintr-o infecţie intraspitalicească.Ţineţi minte că în 2011 la Spitalul de Urgenţă au decedat două persoane din cauza infecţiei cu Acinetobacter. Am contestat deja raportul medico-legal şi facem şi o cerere să fie audiaţi toţi cei care au tratat-o pe această pacientă. Nu spunem cine este vinovat şi de ce. Vrem doar să se facă dreptate. Vrem să aflăm adevărul. Iar mai există un lucru ciudat: medicul care a operat-o la Spitalul de Urgenţă este acelaşi care a asistat şi la necropsie, ceea ce nu pare a fi în ordine. Cred că pur şi simplu nu s-a aflat tot adevărul, că nu s-au mai continuat cercetările în spital”, a declarat Didel Bujeniţă, unul din avocaţii lui Călin Doboş.

În timpul procesului, judecătorii au exclus ca nelegal administrate probe importante aduse de procurori, printre acestea numărându-se raportul medico-legal de necropsie, referatul medical privind intervenţia chirurgicală, avizul Comisiei de Avizare şi Control a Actelor Medico-Legale emis de IML Iaşi, raportul de expertiză medic-legală de necropsie şi avizul Comisiei Superioare Medico - Legale din cadrul Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Atât doctorul suspectat de ucidere din culpă, cât şi medicii implicaţi în tratarea victimei după internarea în Spitalul de Urgenţă s-au acuzat reciproc de moartea femeii. Călin Doboş a susţinut mereu că nu i-ar fi perforat femeii intestinul şi că aceasta i-ar fi ascuns problemele sale medicale, respectiv că ar fi suferit de TBC şi ar fi avut o tumoră de perete abdominal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite