Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Cursuri suspendate la Galaţi din cauza epidemiei de gripă. Ce unităţi şcolare sunt afectate

0
20 Feb 2020 16:01:14
Autor: Costel Crangan
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Măsura a fost dispusă de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi şi este valabilă pentru perioada 20-25 februarie 2020, cu posibilitatea extinderii dacă numărul de cazuri de îmbolnăvire va creşte între timp.

Pentru prima oară în 2020 în municipiul Galaţi vor fi întrerupte cursurile la o serie de unităţi şcolare pentru a preveni extinderea epidemiei de gripă.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat că a luat decizia de a suspenda, deocamdată, cursurile la două unităţi şcolare. Este vorba de Grădiniţa cu program prelungit nr. 7 Cristal din Galaţi (str. Universităţii nr. 45), care va fi închisă complet pentru o vreme, dar şi de Şcoala nr. 22 din Galaţi, unde restricţia este valabilă la o singură clasă de VIII-a, ca urmare a confirmării a trei cazuri de gripă.

Suspendarea cursurilor este valabilă pe perioada 20-25 februarie (vineri-marţi), „din cauza îmbolnăvirilor de gripă şi a ratei mari de absenteism”, însă este posibil ca restricţia să fie extinsă dacă numărul de cazuri de gripă va creşte în perioada următoare.

Conform unui protocol încheiat între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, măsura suspendării cursurilor dintr-o clasă sau dintr-o unitate de învăţământ poate fi dispusă de direcţia judeţeană de sănătate publică pentru o perioadă care să nu depăşească cinci zile lucrătoare, în cazul în care în unitatea de învăţământ se înregistrează focare de infecţii respiratorii acute/gripă cu minimum trei cazuri/clasă (confirmate), respectiv o rată de absenteism de peste 20 la sută din efectivul unităţii de învăţământ din această cauză, timp de trei zile consecutiv.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii