Galaţi

articolul anterior articolul urmator

De la bal, la spital! Aşa s-a terminat serbarea unor pitici de la grădiniţa din Moscu

0
21 Jun 2013 10:56:56
Autor: Bogdan Nistor
Şase copii sunt spitalizaţi şi acum pentru reechilibrare
Şase copii sunt spitalizaţi şi acum pentru reechilibrare

15 copii de la o grădiniţă din judeţul Galaţi au trăit aseară adevărate senzaţii tari, după serbarea de sfârşit de an. La numai câteva minute după ce s-au înfruptat din mâncarea adusă chiar de părinţii lor, mulţi copii au acuzat stări de vomă şi dureri mari de stomac. Când au văzut că nu-i de glumă, au sunat la 112. 6 copii şi un adult au ajuns internaţi la spital din Galaţi.

Cei 15 copii ai Grădiniţei din Moscu au cântat, au dansat şi au spus poezii, ca la orice serbare de sfârşit de an şcolar. La finalul părţii artistice, piticii au fost invitaţi la masă. Părinţii le-au pregătit tot felul de preparate şi dulciuri, unele cumpărate de la mai multe magazine, altele făcute acasă. Au mâncat cu toţii, dar la câteva minute unii au început să acuze dureri mari de burtă şi senzaţii de vomă. Speriaţi, părinţii au sunat la 112. Mai multe ambulanţe au fost trimise la Moscu, de unde au luat şase copii şi un adult.

În momentul de faţă toţi sunt spitalizaţi şi reechilibraţi. „Nu putem să incriminăm un produs anume pentru că părinţii au cumpărat alimente din mai multe locuri, iar prăjiturile le-au făcut acasă. Cele mai mari suspiciuni le prezintă un caş de oaie, din care au mâncat toţi cei care ulterior au acuzat dureri, dar nu suntem siguri, vom mai verifica”, spune directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.

Ca sa fie sigur ca nu mai păţeşte astfel de situaţii, primarul oraşului Târgu Bujor (localitatea Moscu face parte din oraşul Târgu Bujor) pare hotărât să interzică mesele festive în şcoli şi grădiniţe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările