De ce este mai bine să alegem cu inima, şi nu cu mintea. Cum funcţionează legea magnetismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi dintre noi iau majoritatea deciziilor, fie că vorbim de viaţa personală sau profesională, exclusiv pe baza proiecţiilor mentale şi aproape deloc cu inima. Nu reuşesc astfel să îşi folosească intuiţia, o unealtă indispensabilă pentru cei care au reuşit cu adevărat în viaţă în ceea ce şi-au propus.

Pentru a înţelege mai bine diferenţa dintre alegerile făcute cu mintea şi cele făcute cu inima, le vom analiza pe fiecare în parte. Alegerile făcute cu mintea au la bază etichetările, evaluările, comparaţiile, fiind deci limitate şi condiţionate.

”Alegerile făcute cu mintea sunt în regulă, dar nu de fiecare dată. Când lucrăm cu emisfera cerebrală stângă suntem tehnici, matematici. De aceea, este recomandat ca atunci când suntem la cursuri sau în trafic, ori la cumpărături, să facem alegeri cu mintea pentru că ea este cea solicitată. În schimb, dacă dorim să fim creativi, să ne folosim imaginaţia, dar vom lucra doar cu mintea, de pildă când scriem o poezie, vom alege poate cuvintele cele mai potrivite, dar ele vor fi goale, lipsite de conţinut. Cine scrie o poezie din inimă încarcă acele versuri cu energie, cu emoţie, şi aici este diferenţa”, explică psihologul Stelian Chivu.

Prin urmare, este indicat să alegem cu mintea doar când suntem implicaţi în activităţi mentale, de genul celor amintite anterior. Dacă ne folosim exclusiv mintea, aceasta va avea tendinţa să controleze mereu totul, iar, din păcate, majoritatea dintre noi fac acest lucru.

Când luăm hotărâri mentale, conştiinţa noastră va rămâne la acel nivel. Dacă începem să facem alegeri cu inima, ne expansionăm conştiinţa, iar acele decizii, pe termen mediu şi lung, se vor dovedi cele corecte. Mulţi dintre noi se tem să mai facă alegeri cu inima pentru că au avut de suferit în trecut din acest motiv.

”Au suferit pentru că au ales cu acea parte a inimii care tinde să ducă către amplificarea egoului. Ca să fim şi mai clari. Când nu facem o alegere doar din inimă, adică să decidem 100% din inimă, atunci egoul se măreşte. Când spunem că am făcut alegere cu inima şi am suferit, de fapt suferă egoul. La prima vedere, poate părea puţin mai greu de înţeles, dar, de fapt, este foarte simplu. Dacă nu eşti dedicat 100% unei activităţi, atunci aceasta îţi va reuşi în proporţia în care te implici. Aşa este şi cu inima. Dacă nu faci alegerea doar din inimă, atunci permiţi egoului să îşi facă apariţia şi pe acest fond apare şi suferinţa”, ţine să puncteze psihologul Stelian Chivu.

Ce influenţează alegerile cu mintea

Aşadar, este important să fim atenţi mereu la nuanţă. Când spunem că alegem cu inima, atunci să însemne exact asta, altfel alegerea noastră va fi făcută prin prisma egoului şi ne vom păcăli singuri. Când facem alegeri cu mintea, acestea se împart în patru categorii, respectiv alegeri făcute cu mintea conştientă, cele care vin de la mintea subconştientă, deciziile luate cu mintea supraconştientă şi cele care provin de la mintea inconştientă.

”Cele mai bune alegeri în viaţă sunt făcute cu inima şi mintea supraconştientă. Ca să înţelegem mai bine, vom detalia puţin ce înseamnă fiecare dintre aceste minţi. Mintea inconştientă este mintea cu care ne naştem şi care ne aduce reflexele de bază, cum ar fi alăptatul, respiraţia şi plânsul. Mintea subconştientă trăieşte doar în prezent şi se ocupă printre altele cu imunitatea organismului. Mintea conştientă iese la iveală când ne implicăm într-o activitate solicitantă şi se canalizează doar pe acea acţiune. Mintea supraconştientă ne permite să stabilim o legătură cu Divinitatea, cu zona subtilă”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Alegerile cu mintea sunt mereu influenţate de raţiune şi ego, dar şi de regulile societăţii în care trăim şi de religie, ceea ce face ca aceste decizii să fie mereu complicate şi deloc uşor de luat. Când facem alegeri cu inima, acestea sunt luate în directă legătură cu mintea subconştientă, care reprezintă 92% din capacitatea totală a minţii.

Tehnică simplă pentru a exersa alegerile cu inima

Mai pe româneşte, este acel sentiment pe care majoritatea dintre noi îl au înainte de a merge undeva, de a lua o decizie sau a se întâlni cu cineva că este bine sau, dimpotrivă, rău să facă acel pas. Multe persoane ignoră acel impuls, acea senzaţie care se manifestă ca un flash, preferând să meargă pe raţiune, care în multe cazuri greşeşte. Recomandarea specialistului este ca atunci când aveţi o decizie de luat şi mai multe opţiuni, să vă interiorizaţi, iar soluţia va veni sub forma amintită anterior.

”Alegerile cu inima se fac la nivel de instinct, de creier limbic. Prin instinct nu trebuie să se înţeleagă instinctele primare, ci acel instinct care vine de la mintea subconştientă şi de care mulţi sunt conştienţi, dar nu îi dau importanţă. Dacă vorbim strict ştiinţific, câmpul electromagnetic al inimii este de 5.000 de ori mai mare decât cel al creierului. Tocmai de aceea alegerile făcute cu adevărat cu inima nu sunt niciodată greşite. Mulţi dintre noi fac alegeri din frică, iar aceasta este un program instalat în creier cu ajutorul minţii, nu al inimii. Se spune că Dumnezeu este în inima fiecăruia dintre noi, iar dacă facem alegeri de la acest nivel, chiar dacă aparent acestea par să fie greşite, într-un timp mai scurt sau mai lung se va dovedi că deciziile au fost bune”, susţine psihologul Stelian Chivu, care oferă şi o tehnică simplă pentru a începe să facem alegeri cu inima.

Primul pas este să ne concentrăm pe inimă, iar pentru a ne focusa mai bine este indicat să fim atenţi la ritmul cardiac. Concomitent, trebuie să rememorăm ultima dată când am fost fericiţi şi să trăim la modul real acea stare. Pasul final este să amplificăm acea stare de bucurie, de iubire, de fericire, de pace, de linişte, iar conform legii magnetismului, ceea ce simţim şi gândim, vom şi atrage.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite