Galaţi

articolul anterior articolul urmator

De Mărţişor, în stradă. Pensionar: „După 30 de ani de muncă în combinat am ajuns la limita sărăciei”

6
1 Mar 2021 17:22:53
Autor: Cornelia Mazilu
sursa: Cornelia Mazilu
sursa: Cornelia Mazilu

O sută de pensionari gălăţeni şi-au petrecut 1 Martie în stradă, solicitând Guvernului majorarea pensiilor cu 40%. Ei sunt nemulţumiţi că, după zeci de ani de muncă grea în combinatul siderurgic, au pensii mici şi abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta.

Timp de oră, pensionarii de la Sindicatul pensionarilor Siderurgistul şi-au strigat nemulţumirile în faţa Prefecturii din Galaţi. Vârstnicii au scandat împotriva guvernanţilor şi i-au huiduit pe politicieni, pe care îi consideră vinovaţi pentru nivelul scăzut al traiului. 
 
„Suntem de Mărţişor în stradă din cauza vremurilor pe care le trăim. Am lucrat 30 de ani în combinat şi acum am o pensie ridicolă. Abia îmi ajunge să-mi plătesc facturile lună de lună. Am ajuns la mila copiilor. Nu cerem decât dreptul nostru, ce ni s-a promis. Unde este dreptatea în ţara asta? Am ajuns după o viaţă de muncă în combinat să trăim la limita sărăciei”, spune o pensionară. 
 
„Nu au bani pentru legea pensiilor dar au bani pentru pensii speciale. Cum să înţelegem asta?Nu vrem decât să ni se respecte drepturile. Bine că ne bagă măştile astea pe care le purtăm şi care pentru mine nu sunt bune de nimic. Dar ne obligă pentru că ei au făcut afaceri pe banii noştri. Dar bani pentru aplicarea legii care ne măreşte pensiile cu 40 la sută nu au”, a declarat Ilie Popa, reprezentantul Sindicatului pensionarilor Siderurgistul 2006. 
 
Pensionarii gălăţeni au anunţat că protestele vor continua în cursul lunii martie.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 
„Pensiile nu vor mai fi distribuite fizic”. Cum vrea Poşta Română să îi ajute pe pensionarii din mediul rural
 
Raluca Turcan: Pensionarii se pot angaja la stat, dar trebuie să renunţe la pensie
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Frana Progresului
1.03.2021, 17:30:17

Se activeaza sindicatele, ca in timpul guvernarii PSD aveau numai lapte si miere, acum a dat foamea in ei, brusc. Ciudat.

+3 (9 voturi)
Ion Bubu
1.03.2021, 17:34:03

Astia de la Galati sunt comunisti sadea. Daca va uitati ce-au votat va puneti mainile in cap. Si sunt printre cele mai mari saracii din Romania.

+8 (14 voturi)
Stoica Avram
1.03.2021, 18:28:17

Plătiți pensii mărite când mai aveți la cine să plătiți! Timpul (la mea) nu așteaptă pănă vă scărpinați, până colectați taxe si impozite la un nivel optim, până reduceti cheltuielile cu firmele de stat (?) energofage si nerentabile, cu birocratia în administrația locală și centrală, din instituții și asociații, comitete şi comiţii de tot soiul și de tot neamul (…de condus gândacii la adăpătoare…)!

-5 (9 voturi)
Aurel Paun
1.03.2021, 18:30:53

Vad zilnic de luni de zile pensionari iesiti in strada, individuali sau in grup, care striga sa li se mareasca pensia ca nu le ajunge cea pe care o au, tipand ca au zeci de ani de munca. Acesti pensionari nu-si pun problema dece au pensia mai mica decat altii, ce salarii au avut, cu cat au contribuit la fondul de pensii si daca pensia le-a fost calculata corect. Daca au avut venituri declarate mici sau vechime in munca redusa cu ce drept cer sa li se dea pensii mai mari? Daca au impresia ca au fost nedreptatiti la calcularea pensiei, dece nu merg la Casa de pensii sa se lamureasca si tipa in mijlocul strazii? Sa o intrebe pe pensionara Monica Tatoi cu cat a contribuit lunar la fondul de pensii, astfel incat azi, cu pensia ei, isi petrece viata pe taramuri exotice.

+1 (1 vot)
Vasile Naftuli
1.03.2021, 22:42:09

Ca-șai în capitalismul „democrat”, pensii speciale nemuncite, pensii de funcții „necesare” societății, iar pensiile bazate pe contributivitate cât mai mici.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările