Demonstraţie de „Patos şi Logos”. Artistul Sorin Purcaru expune sculptură şi grafică la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vernisajul expoziţiei are loc joi, 14 noiembrie 2019, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi (strada Traian, la V-uri). Sorin Purcaru va fi prezent la eveniment.

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi invită publicul la vernisajul expoziţiei de sculptură şi grafică ,,Patos şi Logos”, semnată Sorin Purcaru, joi, 21 noiembrie, la ora 18.00.

Născut pe 21 iunie 1971, în Galaţi, Sorin Purcaru a absolvit în 2001 Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, secţia sculptură (clasa profesor Simion Cristea), masteratul în arte plastice (2003) şi doctoratul în arte plastice şi decorative (2012). În prezent este conferenţiar universitar la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi. 

Din 2002 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Este,de asemenea, membru al ,,Asociaţiei Pariziene a Artiştilor Români”. A avut numeroase expoziţii personale şi de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate

Activitatea sa artistică a fost recompesată cu Premiul I pentru tineret la Salonul anual al filialei UAP Artis 2000; Bursa Uniunii Artiştilor Plastici pentru sculptură (2003); Premiul pentru sculptură „Iftimie Bârleanu”, Salonul anual al filialei UAP Iaşi, Artis 2004; Medalia „Teiul de argint” Ipoteşti (2005); Diploma de excelenţă a Salonului anual al filialei UAP Iaşi, Artis 2006, pentru expoziţia “Verpurdica”; Premiul Ministerului Culturii şi Turismului al Republicii Moldova -  Saloanele Moldovei (2007); Premiul pentru sculptură la Salonul anual al filialei UAP Iaşi, Artis 2008; Premiul U.A.P.R. pentru sculptură, Bienala Lascăr Vorel (2013); Premiul pentru sculptură în cadrul expoziţiei „Salonul ARTIS 2017”.

„Sculptura lui Sorin Purcaru este pe cât de particulară pe atât de surprinzătoare. Contextul în care evoluează artistul este unul postmodern, întrucât acesta concepe lucrări inedite, operând cu materiale, tehnici şi forme care ţin să spunem, de lexicul consacrat al sculpturii, niciodată însă în aceleaşi raporturi şi cu aceaşi finalitate. Avem de-a face cu un sistem coerent de gândire vizuală, care îşi află baza în deplina stăpânire a mijloacelor de lucru, fapt complementar capacităţii de convertire a proprietăţilor fizico-chimice, ale materialelor utilizate în posibilităţi de exprimare”, spune despre artis criticul de artă Mihai Plămădeală.

Vernisajul va avea loc în prezenţa artistului.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite