Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Detaliile celui mai amplu program filantropic din 2019 pentru elevii din România: 4.000 de ghiozdane echipate au fost donate în judeţele Galaţi şi Brăila

0
11 Sep 2019 10:22:43
Autor: Costel Crangan
Donaţie de ghiozdane echipe la Galaţi şi Brăila FOTO Costiuc Petrică
Donaţie de ghiozdane echipe la Galaţi şi Brăila FOTO Costiuc Petrică

Campania a fost organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos, programul fiind susţinut financiar prin donaţiile făcute de preoţi şi de credincioşi. Beneficiarii programului au fost elevii din familii cu posibilităţi materiale reduse, mai ales din mediul rural.

Urmând o mai veche tradiţie (începută acum 15 ani, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos), la începutul anului şcolar 2019 – 2020 a fost organizată  în judeţele Galaţi şi Brăila o amplă acţiune social-filantropică îndreptată spre copii cu posibilităţi materiale reduse.

Astfel, Centrul eparhial, prin cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei a derulat programul social-filantropic „Şi eu doresc un ghiozdan nou şi bine echipat pentru a merge la şcoală!”, adresat cu precădere copiilor care provin din familii defavorizate şi marginalizate social.

Mai exact, în săptămâna premergătoare începerii noului an şcolar au fost achiziţionate 4.000 de ghiozdane complet echipate cu rechizite şcolare, respectiv caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle, toate acestea fiind predate protoieriilor şi parohiilor din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Programul a avut finalitate în zilele de 8 şi 9 septembrie 2019., fie duminică la bisericile parohiale, după Sfânta Liturghie de la Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, fie luni, după festivitatea de deschidere a noului an şcolar, când preoţii au oferit copiilor cele procurate special pentru ei.

În localitatea Lieşti din judeţul Galaţi, o localitate cu mulţi elevi de etnie romă şi cu posibilităţi materiale reduse, după rugăciunile rostite de preoţi în unitatea de învăţământ la deschiderea noului an şcolar, elevii au fost vizitaţi în clase pentru a li se oferi ghiozdanele echipate cu cele necesare pentru cursuri. 

Activitatea filantropică a continuat ieri şi în localitatea Cărăpceşti, o comunitate mai izolată a judeţului Galaţi, unde preoţii au oferit 20 de ghiozdane complet echipate, copiilor din clasele primare ale Şcolii Gimnaziale din sat.

În cadrul acestor activităţi au fost implicaţi mai mulţi voluntari şi credincioşi din cadrul Consiliilor şi Comitetelor parohiale.

Prin programul social-filantropic derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost sprijiniţi 4.000 de copii, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându-se la suma de 200.000 lei, sumă strânsă din donaţii din partea preoţilor şi credincioşilor. Acesta este, de altfel cel mai amplu program filantropic adresat elevilor, derulat în România în 2019.

„Acest ajutor acordat de biserică în fiecare an la Dunărea de Jos este de un real folos semenilor noştri cu situaţie materială precară, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar”, ne-a spus preotul Rareş Bucur, de la departamentul de comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii