Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Directorul general al combinatului siderurgic din Galaţi s-a retras din funcţie. El este implicat în dosarul de corupţie care îl vizează pe Alexe

1
13 Jan 2021 20:55:13
Autor: Cornelia Mazilu
Foto: Liberty Galati
Foto: Liberty Galati

Directorul general al combinatului siderurgic Liberty Galaţi, Bogdan Grecu, a renunţat la funcţie. El este implicat în dosarul de corupţie care îl vizează pe fostul ministru al Mediului, Costel Alexe.

 
DNA a anunţat că fostul ministru liberal al Mediului Costel Alexe este urmărit penal pentru luare de mită şi instigare la delapidare, alături de o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, în dosarul în care ar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Tabla ar fi fost scoasă din combinat în baza unor contracte de sponsorizare fictivă, spun procurorii.
 
Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, Alexe ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, ţeavă pătrată, ţeavă rectangulară şi rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme (haldă de zgură). Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligaţiei asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede.
 
Produsele, în cantitate de 22 tone, ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 şi 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă a ministrului.
 
Miercuri, surse din cadrul combinatului au anunţat că Bogdan Grecu nu mai este directorul general al Liberty Galaţi. O notă internă care a trecut de gardul combinatului confirmă informaţia.
 
„Vă informăm că dl. Bogdan Grecu a decis, în mod voluntar, să se retragă din poziţia de director general al combinatului, pentru a permite investigaţiei în curs să se desfăşoare. Deocamdată, d-na Aida Nechifor, director financiar şi membru al Comitetului de Conducere al Liberty Galaţi a fost împuternicită să reprezinte conducerea superioară a combinatului. Comitetul de Conducere al Liberty Galaţi îşi exprimă determinarea de a continua şi accelera proiectele de creştere şi modernizare a combinatului. De asemenea, îşi menţine angajamentul puternic de a se asigura că angajaţii săi acţionează în cadrul unor standarde înalte", se arată într-o nota internă către angajaţi.
 
Bogdan Grecu era director al combinatului gălăţean din anul 2018.
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 
Klaus Iohannis, mesaj pentru PNL şi Costel Alexe: Eu aş aştepta cel puţin să se autosuspende din funcţiile pe care le are
 
Costel Alexe a dat explicaţii la DNA cu privire la cele 22 de tone de tablă pe care le-ar fi luat mită. A fost începută urmărirea penală. Acuzaţiile
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

costea petre
13.01.2021, 21:45:48

So pe ei !!!

+1 (1 vot)
Modifică Setările